Welke en hoeveel materialen kan ik maximum uitlenen?

U kunt tot 15 verschillende materialen meenemen per lenerspas. Bijvoorbeeld 3 boeken, 5 tijdschriften, 5 stripverhalen, en 2 dvd's. Het aanbod van de bibliotheek is gericht op ontspanning, studie, vrije tijd en informatie.

Wat kost het om iets te ontlenen in de bib?

  • Het ontlenen van boeken, e-boeken, tijdschriften, strips, luisterboeken en dvd's is GRATIS.
  • Boekmaterialen en tijdschriftartikels die niet in de collectie van de bibliotheek zijn opgenomen, kunnen via interbibliothecair leenverkeer worden aangevraagd in een andere bibliotheek en afgehaald worden in de bib van Machelen of Diegem. Hiervoor betaalt u € 2,50 per aanvraag.

Hoelang kan ik mijn uitgeleende materialen houden?

  • U kunt alle uitgeleende materialen (zowel boeken, stripverhalen, tijdschriften als dvd's) vier weken bijhouden. Houdt u ze langer bij zonder te verlengen, dan wordt er een telaatvergoeding aangerekend.
  • U kunt elk materiaal tweemaal verlengen, telkens voor 4 weken, op voorwaarde dat deze niet gereserveerd zijn. Met uitzondering van e-boeken.

Heeft de bib een inleverbus?

De bibliotheek van Machelen heeft een kleine inleverbus, enkel te gebruiken wanneer de bibliotheek gesloten is. Let wel: bij laattijdige inlevering zullen eventuele boetes bij een later bezoek aangerekend worden. Aangezien de inleverbus pas de werkdag erna wordt leeggemaakt, geldt deze dag als dag van inname, niet de dag waarop u de materialen in de bus gestoken hebt!

Ik ga op vakantie. Kan ik mijn uitgeleende materialen dan extra lang meenemen?

Ja, als u op vakantie vertrekt kunt u uw boeken of andere materialen uitzonderlijk 6 weken houden i.p.v. 4 weken. Vraag dit uitdrukkelijk aan de medewerker aan de uitleenbalie vóór hij/zij de boeken op uw pasje zet.