De bibliotheek heeft voor de scholen en studenten een specifieke dienstverlening uitgewerkt. Zo kunnen kinderen van jongs af aan kennis maken met de bibliotheek en met het leesplezier in het algemeen.

Klasuitleen

Klassen kunnen op regelmatige basis de bibliotheek bezoeken en boeken ontlenen.

Rondleidingen

Een klasbezoek kan ook worden gecombineerd met een rondleiding.

Leesniveauboeken (AVI)

Vooral voor de eerste graad. Ook AVI-dyslexieboeken, informatieve boeken en strips.

Kamishibai vertelplaten

Voor alle leerjaren. Kamishibai is een Japanse vertelvorm. Er wordt een kastje voor gebruikt dat zich het best laat vergelijken met een poppentheater. In dit theatertje passen tekeningen op A3-formaat. Elke tekening geeft een scène van een verhaal weer. De verteller verschuift de prenten zoals in een trage tekenfilm en vertelt ondertussen het verhaal, dat achteraan op de prenten te lezen staat. In onze catalogus vind je onder de zoekterm kamishibai of vertelplaat de lijst met de beschikbare vertelplaten.

Leesrugzakjes

Leerkrachten kunnen leesrugzakjes tegen de vakantiedip aanvragen. Zij zorgen dat het rugzakje met aangepaste inhoud bij het kind terecht komt zodat een terugval van het leesniveau tijdens de schoolvakantie vermeden wordt.

Bibster 

Ons digitaal bibliotheekintroductiespel met een unieke speelervaring voor de leerlingen.

Wablieft-krant

De duidelijkste krant, met het moeilijkste nieuws in de makkelijkste woorden.

Boekentrolleys / Themaboxen

Leerkrachten kunnen één week voor afhaaldatum een pakket boeken aanvragen rond een actueel thema voor gebruik in de klas.

Verhalendozen

Werk op een speelse manier aan taalontwikkeling door een van de verhalendozen van vzw De Horizon uit te lenen.

Studeren in de bib

Op zoek naar een rustige plek om te studeren? Dan ben je welkom in de bib, tijdens de openingsuren van de bib. Wil je zeker zijn van een plaatsje? Reserveer dan op voorhand een plekje.