E-boek
Nederlands

Ik ben pelgrim

Terry Hayes (auteur), Henk Popken (vertaler)
Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat.
De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek.
Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan do
Titel
Ik ben pelgrim
Auteur
Terry Hayes
Vertaler
Henk Popken
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I am pilgrim
Uitgever
Utrecht: A.W. Bruna Uitgevers, 2014
1 digitaal bestand
ISBN
9789044961065

Andere formaten:

Over Terry Hayes

Terry Hayes (Sussex, 8 oktober 1951) is een Australisch scenarioschrijver en auteur.

Carrière

Terry Hayes werd in het Engels graafschap Sussex geboren en verhuisde op vijfjarige leeftijd met zijn familie naar Australië. Hij begon zijn carrière als journalist. Zo werkte hij voor The Sydney Morning Herald als correspondent in de Verenigde Staten. Nadien was hij ook actief als onderzoeksjournalist, columnist en radiopresentator.

In 1979 schreef hij de boekversie van George Millers sciencefictionfilm Mad Max. De twee raakten bevriend, waarna Hayes ook mocht meeschrijven aan het script van de sequel Mad Max 2: The Road Warrior (1981). In de daaropvolgende jaren verhuisde hij naar Hollywood en werkte hij als schrijver voor Kennedy Miller Productions, het productiebedrijf van Miller en producent Byron Kennedy. Zo schreef hij onder meer het script voor de thriller Dead CalmLees verder op Wikipedia