Boek
Nederlands

Luna op het potje

Sofie Kenens (auteur)

Luna op het potje

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Luna gaat voor het eerst helemaal alleen op het potje. Maar waar is haar plasje toch gebleven? Luna gaat op zoek door het hele huis. Waar zal ze haar verdwenen plasje vinden? Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Luna op het potje / tekst en illustraties Sofie Kenens
Auteur
Sofie Kenens
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
[12] p. : ill.
ISBN
9789464015058 (hardback)

Besprekingen

Luna doet haar plasje al op het potje, maar daarbij vergeet ze één essentieel ding … Dus waarom is het plasje niet in het potje beland en waar is het dan wel? Een zoektocht door het huis levert niets op. De parmantige gekleurde Luna met uilenbril is prominent afgebeeld op de grappige illustraties. Ze lopen steeds over twee pagina’s van dit boekje met twee afgeronde hoekjes, begeleid door een eenvoudige tekst. In plaats van het neutrale ‘luier’ wordt de merknaam ‘Pamper’ gebruikt. De auteur/illustrator illustreerde in de afgelopen zes jaar tweemaal een prentenboek voor kleuters maar geniet (nog) geen bekendheid in het Nederlandse taalgebied. Vierkant dunkartonnen prentenboekje met heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

Luna op het potje

Luna gaat voor het eerst alleen op het potje. Maar omdat ze haar luier niet uitdoet, is er nergens een plas te bespeuren. Luna zoekt in het hele huis, zonder succes. Pas wanneer iemand haar een schone luier aandoet, is het duidelijk waar de plas is gebleven. De volgende keer weet Luna wel hoe het moet.Peuters in de fase van zindelijkheidstraining vinden dit boekje wellicht herkenbaar en zullen graag meezoeken naar de plas. Het stevige kartonboekje met afgeronde hoek ligt met zijn kleine formaat goed in peuterhandjes. Maar het aanbod van boekjes over zindelijkheidstraining is groot, en dit springt er niet echt uit. De illustraties zijn mooi van kleur, maar Luna en haar babybroertje missen expressie en het gigantische uilenmontuur staat vreemd op een peutersnoetje. De tekst is ook niet echt een meerwaarde. Het boekje begint met “Dit is Luna. Luna is een flinke meid nu.” En eindigt op “Wat een flinke meid.