Dvd Engels

Serpico

Sidney Lumet (regisseur), Peter Maas (naar het werk van), Al Pacino (acteur)

Serpico

Sidney Lumet (regisseur), Peter Maas (naar het werk van), Al Pacino (acteur)
In de reeks:

1 exemplaar beschikbaar

Titel
Serpico
Regisseur
Sidney Lumet
Naar het werk van
Peter Maas 1929-2001
Acteur
Al Pacino
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
1973
Speelduur
110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Italiaans Ondertiteling o.a.: Nederlands, Engels, Arabisch
EAN
8712609040869 8712609045192 8712609635300

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Machelen hoofdbib

zondag: Gesloten
maandag: 15:00 - 20:00
dinsdag: Gesloten
woensdag: 14:00 - 19:00
donderdag: 15:00 - 18:00
vrijdag: 15:00 - 18:00
zaterdag: 10:00 - 12:30

Adres

Vilvoordelaan 43
1830 Machelen
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 252 14 34
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Uitgave
Sony Pictures Home Entertainment, © 2018
Plaats in de bib
Volwassenen fictie Film
SERP

Over Sidney Lumet

Sidney Lumet (Philadelphia, 25 juni 1924 – New York, 9 april 2011) was een Amerikaans regisseur.

Lumet heeft meer dan 50 films op zijn conto staan. De bekendste werken zijn 12 Angry Men (1957), Dog Day Afternoon (1975) en Network (1976). In 2005 won hij een Oscar voor zijn gehele oeuvre. Lumet was eerst een acteur en pas later pas regisseur. Zijn vader was een acteur van het Yiddish theater en zijn moeder was een danseres. Lumet maakte zijn debuut in het New Yorkse Yiddish Art Theater. Hij was toen 4 jaar.

Hij overleed in Manhattan door complicaties bij een maligne lymfoom.

Filmografie

  • 1957: 12 Angry Men
  • 1958: Stage Struck
  • 1959: That Kind of Woman
  • 1959: The Fugitive Kind
  • 1961: Vu du pont
  • 1962: Long Day's Journey Into Night
  • 1964: The Pawnbroker
  • 1964: Fail-Safe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties