Boek
Nederlands
Als een vrouw een gedicht vindt in een oud boek, gelooft ze dat het een teken is van haar in de Tweede Wereldoorlog overleden echtgenoot. Jaren later ontvangt ze een brief van een man die ervan overtuigd is dat hij de herinneringen van haar overleden man bezit.
Onderwerp
Liefde en oorlog
Extra onderwerp
Libelle
Titel
Wacht op mij
Auteur
Santa Montefiore
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wait for me
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2023
382 p.
ISBN
9789022597361 (paperback)

Besprekingen

Een roman over de liefde en geschiedenis. Het boek speelt in verschillende tijden en volgt het verhaal van Florence, Rupert en Max. Florence, woonachtig in Gulliver’s Bay in Cornwall, verliest haar echtgenoot Rupert, die sterft tijdens de Slag om Arnhem in 1944. Ze vindt een gedicht getiteld 'Wacht op mij' en gelooft dat het een teken van haar man is. In 1988 gaat Max op zoek naar de betekenis van een terugkerende droom waarin hij een soldaat in de Tweede Wereldoorlog is en op het slagveld sneuvelt. Zijn zoektocht leidt hem naar Gulliver’s Bay. In 1995, in Melbourne, ontvangt Florence een brief van Max, die ervan overtuigd is dat hij de herinneringen van Rupert heeft en hij Florence’ overleden echtgenoot was. Meeslepend en toegankelijk geschreven. Santa Montefiore (Winchester, 1970) is een Britse auteur. Ze debuteerde met de roman 'Onder de ombu-boom', die internationaal een groot succes werd.

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (Winchester, 2 februari 1970), is een Brits schrijfster.

Privé

Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia