Boek
Nederlands
Het is bijna Kerstmis en Daisy en haar zesjarige zoontje vertrekken voor een week naar Daisy's ouderlijk huis op het platteland van Dorset. Haar man Anthony blijft in Londen vanwege zijn drukke baan. Daisy vermoedt dat hij vreemdgaat. In Dorset ontmoet Daisy Matthias, een charismatische Nederlander. Hij blaast haar liefde voor de natuur nieuw leven in en wijst haar op de kleine maar belangrijke di
Titel
De witte duif
Auteur
Santa Montefiore
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The dovecote
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
123 p.
ISBN
9789022570425 (paperback)

Besprekingen

Daisy en haar zoontje (6) vertrekken voor een week naar het huis van de ouders van Daisy, dat zich bevindt op het platteland van Dorset. Ze vermoedt dat haar man vreemdgaat en wil even afstand nemen van haar huwelijk en tot rust komen. Daisy's gedachten belanden al snel elders als ze de aantrekkelijke Matthias ontmoet, een Nederlander die daar werkt op het platteland. Dit korte verhaal, geschreven door de populaire auteur, bevat de bekende ingrediënten van haar verhalen: een sfeervolle, pittoreske setting, sympathieke personages en een grote dosis romantiek. Liefhebbers van haar eerdere boeken zullen ook deze roman met plezier lezen, al bevat het verhaal verder weinig verrassends. Vrij kleine druk.

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (Winchester, 2 februari 1970), is een Brits schrijfster.

Privé

Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia