De vuurtoren van Connemara

Santa Montefiore (auteur), Erica Feberwee (vertaler)
28 jaar lang domineert Ellens moeder haar leven. Haar aanstaande huwelijk met een man van wie ze niet houdt, is er te veel aan. Ellen gaat er vandoor. Ze gaat naar Connemara, waar haar moeder opgroeide, maar nooit over heeft willen spreken.
Titel
De vuurtoren van Connemara
Auteur
Santa Montefiore
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The secrets of the lighthouse
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013
396 p.
ISBN
9789022565094 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Ellen ontvlucht haar bazige moeder en opgedrongen verloofde en komt in Ierland terecht. Hier ontdekt ze haar familie en een tragisch geheim. Intussen wordt Ellen verliefd op een knappe kasteelheer, maar zijn overleden vrouw is nog steeds jaloers en probeert de geliefden uit elkaar te halen. Deze roman beschrijft op een zeer aantrekkelijke manier het landschap in Ierland, het geluk van teruggevonden familie en de ontdekking van de ware liefde. Hoewel de beschrijving van het familieleven erg simplistisch is, iedereen is eenvoudig en gelukkig, heeft het verhaal veel charme. Dat overledenen nog steeds in de buurt zijn, moet je geloven, maar de reacties van de overleden vrouw zijn bijzonder realistisch en daardoor acceptabel. Kortom: een heerlijk romantisch verhaal met genoeg liefde, jaloezie en onbegrip om lang van te genieten. Kleine druk.

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (Winchester, 2 februari 1970), is een Brits schrijfster.

Privé

Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia