Boek
Nederlands

Huiveringwekkende griezelverhalen

R.L. Stine (auteur)

Huiveringwekkende griezelverhalen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tien griezelverhalen waarin o.a mummies, kerkhoven, draken en sneeuwpoppen een rol spelen. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
Griezelliteratuur
Titel
Huiveringwekkende griezelverhalen
Auteur
R.L. Stine
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The Haunting Hour
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2002
156 p.: ill.
ISBN
90-243-8237-8

Besprekingen

Tien griezelverhalen met de bekende elementen als mummies en kerkhoven maar ook met draken en sneeuwpoppen. Alle verhalen hebben een open einde. Elk verhaal wordt voorafgegegaan door een inleiding van de schrijver waarin hij vertelt hoe hij op het idee van het verhaal is gekomen. Voor elk nieuw verhaal staat een, over twee bladzijden verspreid, zwartwitte 'angstaanjagende' illustratie of foto, die goed bij de sfeer van het boek past. Duidelijke bladspiegel. Vlot taalgebruik (prima vertaald, zonder amerikanismen). Een spannend boek dat door griezelliefhebbers vanaf ca. 10 jaar verslonden zal worden.

Over R.L. Stine

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

R.L. Stine, volledige naam Robert Lawrence Stine (Columbus (Ohio), 8 oktober 1943) is een Amerikaanse schrijver van griezelkinderboeken.

Stine en zijn broertje vertelden elkaar als jongetjes al 's avonds griezelverhalen als ze in bed lagen. Toen hij negen jaar oud was begon hij echter met komische boeken schrijven die hij zelf van getekende illustraties voorzag en als jong volwassende redigeerde hij voor diverse humoristische tijdschriften. Hij werd na een tijd hoofdredacteur van het humoristische blad Bananas voor kinderen uitgegeven door de Amerikaanse uitgeverij Scholastic.

Hierna begon hij met het schrijven van thrillers voor kinderen. Zijn eerste boek was Blind Date wat een succes werd. Nadien volgden nog diverse thrillers als de serie Kippenvel (Goosebumps) waarvan het eerste deel Welcome to Dead House (We Zijn Niet Alleen) in 1992 verscheen. Anno 2011 zijn er meerdere boekenseries zoals Fear Street, "Nachtmerries…Lees verder op Wikipedia