Boek Nederlands

De verloren held

Rick Riordan (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)

De verloren held

Rick Riordan (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
  • Vanaf 12-14 jaar
Genre:
In de reeks:
Jason ontwaakt in een schoolbus. Hij herinnert zich niets meer van zijn verleden, herkent zelfs zijn vriendinnetje Piper niet meer. Pipers vader wordt vermist. Ze heeft nachtmerries die haar waarschuwen voor gevaar. Dan verstoren vreemde wezens de schoolexcursie en nemen hen mee naar Kamp Halfbloed.
Titel
De verloren held
Auteur
Rick Riordan
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The lost hero
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2018
486 p.
ISBN
9789022562857 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Jason wordt plots wakker in de schoolbus tijdens een uitstapje naar de Grand Canyon. Hij weet echter niet meer wie hij is en wat hij daar doet: al zijn herinneringen zijn weg. Zijn vriendinnetje Piper en beste vriend Leo begrijpen er niets van. Aan de Grand Canyon gebeuren er onverklaarbare dingen: de drie vrienden worden samen met hun coach aangevallen door vreemde, magische wezens. Wanneer ze worden meegenomen naar Kamp Halfbloed wordt alles langzaamaan duidelijk. Jason, Piper en Leo blijken halfgoden te zijn, kinderen van een Griekse god en een mens. Er opent zich een compleet nieuwe wereld, vol mythologische figuren in een hedendaags jasje. Maar ook de kwaadaardige wezens uit de Griekse oudheid roeren zich en dreigen uit de onderwereld te ontsnappen. De drie kinderen zijn uitverkoren om het op te nemen tegen deze krachten. Bovendien dragen Piper en Leo een eigen geheim mee dat verweven is met hun afkomst en dat hun riskante onderneming in de war stuurt.
'Helden van Olympus' i…Lees verder
Jason wordt wakker op de achterbank van een schoolbus. Hij heeft geen idee wie iedereen is. Hij belandt al snel op een school voor ‘slechte kinderen’, waar Leo en Piper zijn beste vriend en vriendin blijken te zijn. Kamp Halfbloed is na een harde strijd in het laatste deel uit de serie 'Percy Jackson' toch weer opgebouwd. Als Piper, Jason en Leo meegenomen worden naar dit kamp, beginnen spannende avonturen waarbij deze halfgoden proberen er achter te komen wat er met een mysterieuze voorspelling wordt bedoeld. Eerste deel van de serie ‘Helden van Olympus’ en een vervolg op de serie rondom Percy Jackson. De opzet van het verhaal komt overeen met de eerdere succesvolle boeken van deze auteur, waarbij de spannende gebeurtenissen belangrijker zijn dan de uitdieping van de personages. Gelukkig is een lijst van alle goden uit het verhaal aan het slot opgenomen, want het verhaal kent zo veel personages, dat je als lezer soms dreigt de draad enigszins kwijt te raken. Het fantasierijke verhaal…Lees verder