Boek
Nederlands

Wij zijn piraten!

Reggie Naus (auteur), Mark Janssen (illustrator)
De familie Donderbus doet alles anders. Het zijn dan ook piraten en de nieuwe buren van Michiel. Heerlijke piratenverhaal op AVI E4.
Onderwerp
Zeerovers
Extra onderwerp
AVI 5, AVI-E4, piraten
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Wij zijn piraten!
Auteur
Reggie Naus
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2023
34 p. : ill.
Aantekening
Dit verhaal is eerder verschenen als onderdeel van De piraten van hiernaast AVI-editie, 2019
ISBN
9789048747061 (hardback)

Over Reggie Naus

Reggie Naus (Uden, 31 mei 1973) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Naus begon zijn carrière bij een aantal kranten en tijdschriften. Later stapte hij over op het schrijven van kinderboeken. In 2010 werd zijn boek De vloek van Zwartbaai uitgeroepen tot Bruna Jeugdboek van het Jaar. In 2016 schreef hij het verhaal voor de voorstelling Het Zwanenmeer, gebaseerd op het ballet van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Het verhaal werd verteld door Hadewych Minis, met muzikale begeleiding van het Noord Nederlands Orkest in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Er was ook een voorstelling in De Oosterpoort in Groningen, waarvan de volledige opbrengst naar het Beatrix kinderziekenhuis ging.

In 2016 schreef Naus een tweede voorstelling voor het Concertgebouw in Amsterdam. Een griezelverhaal, dat werd verteld door Lenette van Dongen tijdens een Halloweenvoorstelling, met muzikale begeleiding van het Gelders Orkest…Lees verder op Wikipedia

Suggesties