Boek Nederlands

Thuishaven

Nora Roberts (auteur)

Thuishaven

Nora Roberts (auteur)
Een kunsthistorica ontdekt een bronzen beeld uit de renaissance dat later een perfecte replica blijkt te zijn; ondanks allerlei bedreigingen gaat zij op zoek naar het origineel.
Titel
Thuishaven
Auteur
Nora Roberts
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Homeport
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2001
417 p.
ISBN
90-290-6709-8

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands
Dwarsligger: Nederlands

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Mirande Jones is kunsthistorica en leeft aan de woeste kust van Maine (VS). Als zij op een winterse dag thuis terugkeert na een lezingtournee, wordt haar door een onbekende het mes op de keel gezet. Zij komt ongehavend uit het avontuur, maar minus haar handtas en haar identiteitspapieren. Dat laatste komt haar slecht uit, want diezelfde avond krijgt zij een telefoontje van haar moeder, die in Florence een kunstinstituut runt. Haar moeder verzoekt haar spoorslags naar Italië te komen om de authenticiteit te onderzoeken van een zeldzaam bronzen beeldje uit de renaissance, dat bekendstaat als 'de duistere dame'. Al snel blijkt dat het voorval in Maine geen gewone roofoverval was, en dat het beeldje met zoveel geheimzinnigheid beladen is als de mooie vrouw die er ooit model voor stond. Geruchten doen de ronde dat het beeld een vervalsing zou zijn. Niet alleen de reputatie van Miranda als kunsthistorica staat op het spel, maar ook dreigen de familierelaties te verkoelen. Vervreemd van haar…Lees verder
Deze roman speelt deels in het kustgebied van Maine en deels in Florence en dit heeft alles te maken met hoofdpersoon Miranda Jones, kunsthistorica en haar door archeologie, musea en kunst geobsedeerde familie. Miranda stelt in Florence de authenticiteit van een bronzen renaissancebeeld vast, maar het beeld blijkt een vervalsing en als ook in het eigen museum in Maine een replica blijkt te staan, gaat ze, ondanks allerlei bedreigingen, op zoek naar de originelen om haar reputatie weer terug te krijgen. De timide Miranda wordt hierbij wel geholpen door een uiterst kundige en charmante kunstrover. In deze thriller ligt de nadruk meer op de modieuze ambiance en de nogal uitgesproken karakters en familieverhoudingen dan op spanning, stijl en geloofwaardigheid. Voor niet al te kritische liefhebbers van zowel renaissancekunst als misdaad. Kleine druk.