Boek Nederlands

Dansen op lucht

Nora Roberts (auteur), Eny Van Gelder (vertaler)

Dansen op lucht

Nora Roberts (auteur), Eny Van Gelder (vertaler)
Op de vlucht voor haar man komt een vrouw in aanraking met heksen.
Extra onderwerp
Romans d'amour
Titel
Dansen op lucht
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Eny Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dance upon the air
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013
287 p.
ISBN
9789022568361 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Volgens de legende is het eiland 'De drie zusters' ontstaan door een breuk in het vasteland. Die afbrokkeling werd veroorzaakt door drie machtige vrouwen die zieken en armen verzorgden. Ze zochten een toevluchtsoord om te ontsnappen aan de heksenjacht. Nu is het eiland een aantrekkelijk vakantieoord geworden voor toeristen, maar er rust nog altijd een vloek op. Op een dag komt een jonge vrouw, onder de naam Nell Channing, naar het eiland op zoek naar een nieuwe thuis. Ze is op de vlucht voor haar gewelddadige man Evan Remington. Ze komt terecht bij de mysterieuze Mia Devlin die een boekhandel en een café uitbaat. Nell krijgt er een baan als kok, doet dat uitstekend en verwerft het respect en de vriendschap van de eilandbewoners. De sheriff Zack Todd en zijn zuster Ripley zijn ook regelmatige gasten. Maar dan ontdekt Evan een spoor van zijn doodgewaande vrouw.

Roberts belicht huwelijksrelaties waarbij de man zijn vrouw aanziet als een persoonlijk bezit, haar kneedt naar zijn wen…Lees verder
Nell is door haar man mishandeld en zet haar dood in scène. Ze neemt een andere naam aan en vlucht naar het Eiland van de Drie Zusters. Hier vindt ze een baan als kok en ontmoet ze Mia Devlin. Deze herkent in Nell een heks. Nell voelt zich prima thuis op het eiland en ontmoet sheriff Zack met wie ze een hartstochtelijk liefderelatie begint. Intussen leert ze steeds meer over magie. Haar man komt echter achter haar verblijfplaats en dreigt haar te vermoorden. Maar Nell is intussen onafhankelijk en zelfbewust geworden. Een romantisch verhaal over magie en vriendschap tussen vrouwen. Het verhaal begint heel aardig, ook boeiend is de houding van vrouwen die door hun man mishandeld worden. Verder is het een niemendalletje dat liefhebbers van zoete romantiek wel zal aanspreken. Zeer kleine druk.