Boek
Nederlands

Zoë : de kleine zeemeermin

Mylo Freeman (auteur)
+1
Zoë : de kleine zeemeermin
×
Zoë : de kleine zeemeermin Zoë : de kleine zeemeermin

Zoë : de kleine zeemeermin

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Zoe͏̈ de zeemeermin wil alleen de allermooiste schelpen voor haar huisje. Meneer Torto de zeeschildpad helpt haar zoeken. Maar de mooiste schelpen liggen op gevaarlijke plekken in de zee. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Zoë : de kleine zeemeermin
Auteur
Mylo Freeman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
[28] p. : ill.
ISBN
9789025856106 (hardback)

Besprekingen

Zoë is een zeemeermin; ze heeft een prachtig, kleurrijk huisje op de bodem van de zee dat ze inricht met mooie schelpen. Als de oude wijze schildpad meneer Torto haar wijst op een oester, vindt Zoë de grauwe en grijze schelp maar niets. Haar oog valt op een prachtige schelp op de bodem van de zee. Torto helpt haar met loswrikken. Dan gebeurt er iets onverwachts en loopt meneer Torto gevaar. En wat is er op zo'n moment belangrijker in het leven? Zoë is een prachtig donker zeemeerminnetje met haar kroeshaar in staartjes vol gekleurde kralen. De auteur vindt het belangrijk dat ook donkere kinderen zich kunnen identificeren met de hoofdpersonen. Dat resulteerde in verschillende prentenboeken met donkere kinderen in de hoofdrol, zoals prinses Arabella*. Met ecoline en aquarel tekent zij een kleurrijke, sprookjesachtige onderwaterwereld die vooral meisjes prachtig zullen vinden. De moraal is duidelijk maar niet té dik aangezet: ijdelheid wordt niet beloond, het gras is soms groener aan de a…Lees verder

Zoë de kleine zeemeermin

Zeemeermin Zoë leeft in de diepe, diepe oceaan. Ze verzamelt schelpen om haar huisje mee te versieren. Zo is niet zo snel tevreden en zoekt altijd verder naar mooiere schelpen. De oude zeeschildpad meneer Torto raadt haar een oesterschelp aan maar daar heeft ze geen oren naar. Ze neemt erg veel risico's op haar zoektocht en brengt al gauw ook meneer Torto in de problemen. In het Donkere Diep wordt hij opgevist door een net. Met een krabbenschaar kan Zoë hem bevrijden. Nu heeft ze haar lesje geleerd. En Meneer Torto heeft nog een verrassing voor haar...
Een simpel verhaaltje voor jonge kleuters, dat niet echt weet te verassen. De onderwatertaferelen vertonen soms wel goed getroffen details - de orka! - maar over het algemeen ben ik niet wild van de hevig contrasterende, haast fluorescerende kleuren.
Net zoals in haar reeksen over Zaza en Prinses Arabella voert Mylo Freeman hier een zwart meisje/zeemeermin als hoofdpersonage op. Wat dan weer positief is.