Boek
Nederlands

Broertjes!

Mylo Freeman (auteur)
+1
Broertjes!
×
Broertjes! Broertjes!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een jongetje vertelt dat kleine broertjes vaak heel vervelend kunnen zijn, maar soms ook heel lief. Prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Broertjes! / tekst & illustraties Mylo Freeman
Auteur
Mylo Freeman
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Maopé Books, 2007
24 p. : ill.
ISBN
9789089340016 (hardback)

Besprekingen

Het thema van dit prentenboek is zeker niet nieuw: een ouder kind dat vaststelt dat een jonger broertje of zusje voor heel wat last kan zorgen. In dit verhaal wil het jongste broertje graag op zijn oudere broer lijken, met zijn speelgoed spelen en met zijn vriendjes meedoen. De oudste heeft daar echter helemaal geen zin in. Hij vindt het erg vervelend dat jonge broertjes altijd schattig en lief worden gevonden, terwijl ze toch maar mooi zijn speelgoed stuk maken. Bovendien moet hij ook zijn lievelingsplekje bij mama op schoot nu afstaan. Als zijn broertje echter weg is, dan mist hij hem toch wel, en als hij slaapt, dan is zijn broertje ook best wel lief... Dit universele thema is, zoals gezegd, al in menig kinderboek aan bod gekomen. Bijzonder aan dit prentenboek is dat Mylo Freeman de opdracht kreeg van de nieuwe uitgeverij Maopé om voor gekleurde hoofdpersonages te kiezen. De uitgeefster van Maopé, Liza Milton, zelf afkomstig uit Aruba, streeft ernaar kinderboeken uit te geven waari…Lees verder
Wie een klein broertje (of zusje) heeft, zal zich herkennen in het verhaal dat de ik-figuur vertelt over zijn broertje: hij kaapt altijd alle aandacht weg, mag bij mama op schoot, aapt je voortdurend na, et cetera. Toch kan de ik-verteller hem niet missen en vindt hij hem eigenlijk best wel lief! Dit verhaal wordt in de vrolijk gekleurde prenten gespiegeld aan de wederwaardigheden van twee kleine hondjes, die dezelfde wedijver aan de dag leggen. Zonder daar in de tekst nadruk op te leggen blijkt uit de illustraties dat het om een donkergekleurd gezin gaat. En juist deze onnadrukkelijke aanwezigheid maakt het boek goed bruikbaar op school en kinderopvang (met én zonder allochtone kinderen). Een fijn prentenboek voor 4 jaar en ouder.