Boek
Nederlands

Babysoep

Mylo Freeman (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Floors kleine zusje verscheurt een tekening die zij speciaal voor haar moeder had gemaakt. Floor is zo boos dat ze van alles bedenkt om van haar zusje af te komen. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Babysoep
Auteur
Mylo Freeman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789044815030 (hardback)

Besprekingen

Vanaf de eerste pagina van Babysoep wordt de toon gezet: Floor is superboos, want kleine zusje Teuntje, heeft een tekening verscheurd die Floor speciaal voor hun moeder gemaakt had. Het is altijd weer hetzelfde met Teuntje, denkt Floor, en ze wenst haar kleine zusje weer weg. Kon ze haar maar weer in de buik van mama steken. Of misschien kan ze soep van haar koken, voor het hondje Bobby. Of haar in de vuilnisbak stoppen, of als postpakket naar de Noordpool sturen, of met een bootje naar Timboektoe! Floor blijft maar ideeën bedenken: ze stuurt haar zusje weg met ballonnen hoog in de lucht of met een kleine duikboot diep in de zee. Maar ook een onbewoond eiland of zelfs de maan lijken Floor wel een oplossing. Of waarom Teuntje niet aan de Kerstman meegeven? Dan bedenkt Floor toch dat haar oplossingen niet zo vriendelijk zijn: zo is de maan misschien toch wel te koud voor Teuntje, of is de Kerstman eigenlijk te oud om op haar te letten… Als Teuntje uiteindelijk een mooie tekening …Lees verder
Floor is boos omdat haar kleine zusje Teuntje een tekening die zij speciaal voor mama had gemaakt heeft verscheurd. Floor wenst dat Teuntje weer weg is, in mama’s buik of gewoon bij het vuilnis wordt neergezet of in de dierentuin wordt achtergelaten of meegegeven wordt aan de Kerstman. Nog veel meer mogelijkheden passeren de revue (er kan ook soep gemaakt worden van Teuntje), tot op de laatste pagina Teuntje met een tekening komt die zij speciaal voor haar grote zus Floor heeft gemaakt. Het verhaal in dit prentenboek is heel erg eenvoudig en de boosheid (een heel herkenbare emotie) van Floor is wel erg snel voorbij aan het slot. Het stapelverhaal kan eenvoudig samen met de peuter aangevuld worden met voorbeelden van wat je iemand verwenst als je boos bent. Het verhaal laat zich redelijk goed voorlezen. De kleurrijke illustraties, soms gespreid over twee bladzijden maar vaak gewoon op een enkele pagina en veelal in een vierkant getekend kader, vullen de tekst goed aan en maken interact…Lees verder

Babysoep

Dit boekje voor kleuters vanaf drie jaar vertelt het verhaal van twee zusjes. Oudere zus Floor is boos op kleine zus Teuntje, omdat die haar mooie tekening helemaal verscheurd heeft. Vervolgens wenst Floor dat Teuntje weer weg was. Maar hoe kan ze daarvoor zorgen? Teuntje weer in mama’s buik stoppen? Bij het vuilnis zetten? Met een boot naar Timboektoe? Babysoep maken?
Geen oplossing is te gek in Floors hoofd. Maar plots worden haar gedachten onderbroken door Teuntje; ze heeft een nieuwe tekening gemaakt. En Floor is weer blij dat zus er is.
Freemans kenmerkende, kleurige tekenstijl is ook in dit boek aanwezig. Wanneer Floortje begint te dromen, verschijnen de prenten in een kader, met de tekst onderaan. Behalve wanneer ze babysoep maakt, en laat dat nu net de titel zijn van het boek.
Leuk verhaal, zeer herkenbaar thema voor kleuters die er een broertje of zusje bij krijgen, maar ongetwijfeld ook voor hun ouders.