Boek
Nederlands

Het knuffeltje van opa

An Melis (auteur)
+1
Het knuffeltje van opa
×
Het knuffeltje van opa Het knuffeltje van opa

Het knuffeltje van opa

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Belle Beer wil zo graag gaan wandelen met haar knuffel. Samen met opa maakt ze ze een berenwagentje. Prentenboek met paginagrote, zachtgekleurde verfillustraties en een korte tekst. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Het knuffeltje van opa
Auteur
An Melis
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2010
[28] p. : ill.
ISBN
9789059325944 (hardback)

Besprekingen

Beertje Belle heeft een lief knuffeltje, een klein beertje. Ze wil zo graag met haar knuffel gaan wandelen in een berenwagentje. Zou opa dat voor haar willen maken? Opa kan namelijk heel goed timmeren. Samen met opa knutselt Belle een heel mooi berenwagentje. Als het wagentje klaar is, lijkt het veel te groot voor alleen haar knuffel. Maar nee hoor, want nu kan opa’s allerliefste knuffel ook in het wagentje. Belle is verbaasd dat opa ook een knuffel heeft. Wie zou dat zijn? Dit prentenboek heeft een lief verhaal om voor te lezen aan de allerjongsten. De zachtgekleurde, geschilderde illustraties van de vertederende beren beslaan dubbele pagina's met slechts een paar regeltjes tekst. De schrijfster/illustratrice schreef nog twee prentenboeken over Belle Beer, 'Een lichtje voor papa'* en 'Een hart voor mama'**, alsook verschillende prentenboeken over heksje Hekselien. Vanaf ca. 3 jaar.

Over An Melis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door DirkVE

An Melis (Geel, 22 oktober 1965) is een Belgisch auteur en illustratrice. An Melis heeft twee bekende prentenboekenreeksen: Hekselien en Belle Beer.

An Melis volgde een kunstopleiding en studeerde af als kleuterleidster. Ze startte bij uitgeverij Abimo met het maken van nieuwjaarsbrieven. Na enkele jaren kreeg ze de kans om een volwaardige prentenboekenreeks te maken.

An Melis trekt door het Vlaamse land met een verteltheater waarbij ze de verhalen van Hekselien en Belle Beer voorleest. Ze heeft ook een cd gemaakt met eigen Hekselien-liedjes met bijbehorende activiteitenmap voor de kleuterschool.

In 2013 richtte ze Uitgeverij Ikko op om een eigen collectie van nieuwjaarsbrieven te kunnen uitbrengen. Deze worden verdeeld in de kleuter- en basisscholen in heel Vlaanderen. Haar boeken werden vertaald in Taiwan, Zuid-Korea, China, Thailand, Saoudi-Arabië, Zuid-Afrika, Griekenland, Duitsland, Slovenië, Zweden en Noorwegen.

Lees verder op Wikipedia