Boek Nederlands

Hazels pentakel

Marte Jongbloed (auteur)

Hazels pentakel

Marte Jongbloed (auteur)
  • Vanaf 12-14 jaar
Genre:
In de reeks:
Hazel (17) is wees en vlucht weg bij haar gewelddadige oom. Ze kom terecht bij mensen die heksen blijken te zijn. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Heksen Magie
Titel
Hazels pentakel
Auteur
Marte Jongbloed
Taal
Nederlands
Editie
tweede, gewijzigde druk
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2019
238 p.
ISBN
9789024587698 (hardback)

Besprekingen

Hazel (17) woont bij haar oom nadat haar ouders zijn gestorven bij een auto-ongeluk. Hazel kan zich niks herinneren van het ongeluk of haar leven daarvoor. Haar oom is gewelddadig en na een heftige confrontatie met hem, loopt ze weg. Ze wordt gevonden door een stel vreemde, maar vriendelijke mensen. Ze nemen haar mee naar het huis van Eda, de leidster van een groep. Langzaam komt Hazel erachter dat deze mensen heksen zijn en haar met kruiden en spreuken willen beschermen tegen haar oom. Ook helpen ze haar meer te weten te komen over haar verleden. Dit verhaal doet erg denken aan de populaire Wicca-serie van Cate Tiernan, maar heeft minder tienerperikelen. De details van de werking van kruiden en de benamingen van alle heksenzaken lijken zorgvuldig onderzocht en correct te zijn. Een lekker modern heksenboek, eerste deel van een trilogie. Vanaf ca. 15 jaar.

Hazels pentakel

Marte Jongbloed is een schrijfster van wie geweten is dat ze veel onderzoek doet voor ze schrijft over een bepaald onderwerp. Voor dit boek verdiepte ze zich in de wereld van de moderne hekserij.In dit eerste deel van een nieuwe trilogie leren we Hazel kennen, een meisje dat opgroeit bij haar oom. Een paar maanden geleden werd ze wakker in het ziekenhuis. Omdat ze geen herinneringen meer heeft aan het auto-ongeluk waardoor ze hier belandde of aan de tijd ervoor, begint ze zich steeds meer vragen te stellen. Wanneer haar oom zich tegen haar keert en Hazel aanvalt, vlucht ze weg uit zijn huis. Ze komt terecht bij een groep mensen die haar liefdevol opvangt. Gaandeweg leert Hazel deze coven (heksengroep) beter kennen, en leert ze ook meer over zichzelf en over haar ouders. Maar dan komt ze te weten dat haar leven in gevaar is.Het boek is een modern heksenverhaal met veel kennis over de kracht van kruiden, stenen en rituelen. Als beginner leer je m…Lees verder