Boek
Nederlands

De les van juf Leen

Mark Janssen (illustrator)
+1
De les van juf Leen
×
De les van juf Leen De les van juf Leen

De les van juf Leen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kaat zit in de klas van juf Leen. Leen is ook de juf van Eef, Daan en Tom. Samen doen ze van alles. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
De les van juf Leen
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2010
[24] p. : ill.
ISBN
9789044727210 (hardback)

Besprekingen

Eenvoudig chronologisch verhaal met schoolbelevenissen en de vrije tijd van vier klasgenoten met hun juf Leen. Juf haalt de bal uit een boom, een gat in de rok lossen de kinderen onderling op en bij warm weer krijgen ze les in het bos. Tekst en illustraties zijn evenwichting verdeeld over de pagina's, die zeer overzichtelijk zijn. Bij elke ca. vier zinnen staat een kleine, losse, aanvullende afbeelding in vrolijke kleuren van Mark Janssen. Deze herkenbare, eigentijdse tekeningen zijn met een dunne pen zwart omlijnd. Eerste leesboekje, opgebouwd uit eenlettergrepige woorden, AVI-Start. Gedrukt in fladderzetsel in een groot lettertype met schreef; hoofdletters ontbreken. Dit deel uit de serie 'Ssstt... ik lees!'* heeft een gezellig en blij ogend omslag met een groepje kinderen te midden van hun leerspullen, liggend in het gras. Nu met meelees-cd (ca. 30 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Mark Janssen

Marcus Jacques Agnes (Mark) Janssen (Eijsden, 24 juli 1974) is een Nederlandse illustrator.

Hij studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg aan de Geul, waar hij een atelier aan huis heeft.

Mark maakt illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek 'Mijn vriend de sjeik' van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2016, werkte hij aan 450 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan tien talen. Ondertussen verschenen ook de eerste boeken voor beginnende lezers waarvoor hij zowel de tekst als de tekeningen leverde.

In 2016 startte Mark succesvol met een nieuw oeuvre; het eigen prentenboek 'Niets gebeurd' werd door de pers lovend onthaald. Daarna volgden 'Dino's bestaan niet' (2017), 'Eiland' …Lees verder op Wikipedia