Boek
Nederlands

Karel in het donker

Liesbet Slegers (auteur)

Karel in het donker

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
De dag is bijna voorbij. De zon gaat slapen, net als Karel. Maar eerst leest papa nog een verhaaltje voor. Als Karel zijn pyjama heeft aangetrokken zijn tanden heeft gepoetst, wenst hij de maan en sterren goedenacht. Prentenboek met eenvoudige felgekleurde illustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Karel in het donker / [tekst en illustraties] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis Uitgeverij, © 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789044832211 (hardback)

Besprekingen

De dag is bijna voorbij en de zon gaat slapen. Papa leest nog een verhaaltje voor en Karel doet zijn pyjama aan. Daarna gaan papa en Karel nog even in het donker rondlopen. Met de zaklamp aan zien ze dat hondje Rob al lekker ligt te slapen. Ook vinden ze in het donker het toilet. Daar hangt een nachtlampje, zodat het grote licht niet aan hoeft. In de badkamer wordt de grote lamp wel aangezet. Zo kan Karel zijn tanden goed poetsen. Uiteindelijk komen ze in de slaapkamer terecht. Karel kijkt nog een keer uit het raam naar buiten. Hij zwaait naar de maan en de sterren. Dan steekt hij zijn nachtlampje aan en komen papa en mama hem een nachtzoen geven. Op iedere dubbele pagina staat de tekst in een gekleurd kader. De zwarte letters contrasteren goed met de helder gekleurde ondergrond. Ook de illustraties staan in een kader en zijn opgebouwd uit eenvoudige vormen, afgebakend met duidelijke zwarte lijnen. Met grove, duidelijk zichtbare penseelstreken zijn de tekeningen ingekleurd. Over Karel…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia

Suggesties