Boek
Nederlands

Kaatje en de juf

Liesbet Slegers (auteur)

Kaatje en de juf

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Vandaag gaat Kaatje naar school. Als ze fijn buiten speelt met haar vriendjes Karel en Ali, valt ze op haar knie. Ze is verdrietig maar gelukkig is de juf er, die de kinderen altijd helpt en troost. Dat doet ze ook als Kaatje ruzie heeft om een autootje. Prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Kaatje en de juf
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789044839296 (hardback)

Besprekingen

De inmiddels van vele prentenboeken bekende peuter Kaatje gaat dit keer naar school. Als ze buiten speelt met haar vriendjes Karel en Ali, valt ze op haar knie. Ze is verdrietig, maar met een pleister erop kan ze weer lachen. Als ze vervolgens met Karel in de autohoek speelt, krijgen ze ruzie om de bus. Maar gelukkig is de juf er, die kan helpen en troosten. Samen spelen is immers veel leuker! In dit verhaal over de juf is het tweede thema gevoelens en hoe je daarmee omgaat. Middelgroot vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken en stevige bladzijden. De eenvoudige tekst in een schrijfletter, die telkens op de linkerpagina in een heldergekleurd kader staat, sluit goed aan bij de rechterbladzijde met een omkaderde, duidelijke en kleurrijke tekening van een wat kinderlijk getekend tafereel met Kaatje. Herkenbaar en aantrekkelijk voor peuters; bruikbaar voor bv. de kinderopvang of voorschool. In dezelfde opzet verschenen ook delen over Karel. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia

Suggesties