Boek
Nederlands

Mol ligt in zee

Lida Dijkstra (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
Door alle regen is het hol van Mol volgestroomd en wordt hij weggespoeld! Jop en Lif gebruiken de bol van Lif om achter Mol aan te vliegen. Kunnen ze hem op tijd redden? Met illustraties in kleur. AVI Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Zee en strand
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Mol ligt in zee
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2022
28 p. : ill.
ISBN
9789020677768 (hardback)

Besprekingen

Een avonturenverhaal voor beginnende lezers waarin Jop en Lif proberen om Mol te redden. Door alle regen is het hol van Mol volgestroomd en wordt hij weggespoeld. Jop en Lif gebruiken de bol van Lif om achter Mol aan te vliegen. Kunnen ze hem op tijd redden? Geschreven met korte zinnen en eenvoudige woorden.Extra toevoeging is de mogelijkheid om samen ‘in rollen’ te lezen waarbij een kleine afbeelding aangeeft wie wat kan lezen. Met illustraties in heldere kleuren. AVI-Start. Lida Dijkstra (Heerenveen, 1961) is een zeer bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef meer dan zestig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de uitgeversreeks 'Leren lezen met Kluitman' en van de serie 'De bol van Lif*’. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Alida Wietske (Lida) Dijkstra (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft daarnaast enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Dijkstra schrijft in het Nederlands en het Fries, en vertaalt zelf haar boeken van de ene naar de andere taal. Haar Nederlandse boeken komen uit onder de naam Dijkstra, de Friese onder de naam Dykstra.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om een studie aan de Reinwardt Academie te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze con…Lees verder op Wikipedia