Make me

Lee Child (auteur)
Als Jack Reacher uit de trein stapt in een afgelegen plaatsje ontmoet hij privédetective Michelle Chang die op zoek is naar haar verdwenen collega en hierbij graag de hulp van Reacher accepteert.
Titel
Make me
Auteur
Lee Child
Taal
Engels
Uitgever
London: Bantam, 2016
491 p.
ISBN
9780857502681 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Jack Reacher stapt ongepland uit de trein voor een tussenstop in de plaats Mother’s Rest. De bewoners komen niet vriendelijk over en hij ontmoet Michelle Chang, een ex-FBI-agent die op zoek is naar haar vermiste partner. Het is een plaats met geheimen die Reacher steeds meer intrigeert. Hij vormt een team met Michelle en samen gaan zij op zoek naar antwoorden. Onderzoek brengt hen in Oklahoma City, Chicago en Los Angeles waar zij in contact komen met vreemde figuren. Als zij weer in Mother’s Rest zijn, ontdekken ze uiteindelijk de verschrikkelijke en gruwelijke geheimen van deze plaats. Meesterlijk geschreven roman, de auteur weet de vaart er goed in te houden. De zinnen zijn veelal kort en de dialogen snel. Net als Reacher, weet de lezer niet wat er gaande is. Dit is een zelfstandig te lezen deel in de reeks rond Jack Reacher. Wat opvalt, is dat het karakter van de hoofdpersoon zich verder lijkt te ontwikkelen in deze roman. Voor liefhebbers van de serie, dit is het 20ste deel*, kan …Lees verder

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Biografie

Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere …Lees verder op Wikipedia