Boek
Nederlands

Bad Castro

Kevin Brooks (auteur), Jenny de Jonge (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Judy Ray, een jonge detective, moet tijdens hevige rellen in Londen het beruchte bendelid Castro afleveren op het bureau. De twee moeten samenwerken en de grens tussen goed en kwaad vervaagt. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
SDG's
Titel
Bad Castro
Auteur
Kevin Brooks
Vertaler
Jenny de Jonge
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bad Castro
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Harmonie, 2022
156 p.
ISBN
9789463361576 (paperback)

Besprekingen

Een YA-detective over een jonge rechercheur die een gevaarlijk bendelid op het bureau moet afleveren.Op een hete zomeravond breken er hevige rellen uit in Londen tussen verschillende bendes in de stad. Drie politieagenten pakken het jonge, beruchte bendelid Castro op en brengen hem naar het bureau. Onderweg wordt de politieauto echter aangevallen en twee van de drie agenten worden uitgeschakeld. Het is aan de jongstgediende, detective Judy Ray, om Castro veilig op het bureau af te leveren. Daarvoor moeten ze samenwerken, maar kan dat eigenlijk wel? En waarom lijkt Castro haar te beschermen? Spannend, eigentijds en met vaart geschreven. Vanaf ca. 15 jaar. Kevin Brooks (Pinhoe, 1959) is een bekende Britse schrijver en muzikant. Hij schreef tientallen boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Kevin Brooks

Kevin Brooks (Pinhoe, Exeter, 30 maart 1959) is een Britse auteur van voornamelijk jeugdliteratuur. Zijn boek The Bunker Diary, dat in 2013 door Penguin Books werd uitgegeven, won in 2014 de Carnegie Medal voor beste nieuwe boek voor kinderen of jongvolwassenen gepubliceerd in het Verenigd Koninkrijk.

Biografie

Brooks werd op 30 maart 1959 als derde van drie broers geboren in Pinhoe, een dorp aan de rand van Exeter in het zuidwesten van Engeland. Op 11-jarige leeftijd won hij een beurs voor de Exeter School, waar hij zich vervreemd voelde van de andere leerlingen en waar hij troost vond in de wereld van fictie. Hij studeerde psychologie en filosofie aan de Aston University in Birmingham. Zijn vader stierf toen hij twintig was.

Brooks debuutroman Martyn Pig werd in 2003 gepubliceerd door Chicken House, waar het werd uitgegeven door de oprichter van dat bedrijf, Barry Cunningham. Samen ontvingen zij een Br…Lees verder op Wikipedia