Boek
Nederlands

Heksje Mimi zoekt Bobo

Kathleen Amant (auteur)

Heksje Mimi zoekt Bobo

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wat is heksje Mimi ongerust als haar poes Bobo verdwenen is. Samen met haar vriendin Roosje zoekt ze overal. Maar waar is Bobo gebleven? Prentenboek met paginagrote eenvoudige illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Heksje Mimi zoekt Bobo / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789044839371 (hardback)

Besprekingen

Heksje Mimi is ongerust als haar poes verdwenen is. Roepen helpt niet, dus gaat ze samen met vriendin Roosje verder zoeken en posters met 'vermist' ophangen. Zelfs een zoektocht op de bezemsteel heeft geen resultaat. Moeten ze nu de volgende dag verder gaan zoeken? Vriendelijk verhaaltje waarin jonge kinderen, die ook een poes hebben zich zeker kunnen inleven. Zowel de beknopte teksten als de kleurenillustraties zijn goed afgestemd op de doelgroep. De prenten over een spread zijn vrolijk qua kleur, de afgebeelde figuurtjes en voorwerpen zijn duidelijk met zwart omlijnd. Ze zijn niet erg gedetailleerd, maar er is veel op te ontdekken: spinnen, muizen en zelfs de weggelopen kat met haar vriendje. Over Heksje Mimi verschenen talloze prentenboeken, die onafhankelijk van elkaar te lezen zijn. Verzorgde uitgave met een aantrekkelijke omslag en grappige schutbladen. Leuk prentenboek over een voor peuters herkenbaar onderwerp. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië u…Lees verder op Wikipedia