Boek
Nederlands

Anna's moemoe is dood

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna's moemoe is dood
×
Anna's moemoe is dood Anna's moemoe is dood

Anna's moemoe is dood

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Mama moet Anna iets naars vertellen. Moemoe, de oma van mama, is overleden. Bij de begrafenis is iedereen verdrietig, maar ze praten ook over alle mooie herinneringen aan moemoe. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Dood, Overgrootouders
Titel
Anna's moemoe is dood / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789044830743 (hardback)

Besprekingen

Nagenoeg vierkant prentenboek uit de ongeveer veertig titels tellende reeks met Anna als hoofdpersoon. In dit liefdevolle prentenboek overlijdt moemoe (de oma van mamma). Mamma vertelt het verdrietige bericht aan Anna, ze kijken foto’s van moemoes 95e verjaardag en gaan samen naar moemoe kijken. Voor de begrafenis moet veel geregeld worden. Anna maakt een mooie tekening. Bij de uitvaart delen Anna en haar familie mooie herinneringen, ondanks het gevoel van verdriet. Inlevend en herkenbaar verteld verhaal over doodgaan. Links staat de tekst in vier tot zes eenvoudige, begrijpelijke zinnen en rechts illustreert een paginagrote, gekleurde plaat de passage uit het verhaal. Anna is inmiddels een rolmodel geworden voor duizenden peuters en kleuters. Mooi deeltje over een voor kinderen, ouders en grootouders bekend onderwerp. Voor thuis, school, kinderopvang. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties