Boek
Engels

Deception

Kinderpsycholoog Alex Delaware raakt betrokken bij de moordop een lerares van een prestigieuze school in Los Angeles.
Titel
Deception
Auteur
Jonathan Kellerman
Taal
Engels
Uitgever
London: Headline, 2010
306 p.
ISBN
9780755342730 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

In de 25e Alexander Delaware aflevering raken hij en zijn maatje detective Milo Sturgis betrokken bij de moord op een lerares van een zeer prestigieuze school in Lps Angeles. Uiteraard wil deze school geen ruchtbaarheid en wordt daarbij geholpen door de baas van Milo, die een zoon heeft op diezelfde school. Zeer omzichtig moet het tweetal te werk gaan, aanwijzingen zijn er eigenlijk niet, sporen van daders evenmin. In eerste instantie wordt het vriendje van de vrouw verdacht, maar als ook hij vermoord wordt, moeten er andere wegen worden begaan. Een ingewikkeld verhaal, gelardeerd met slanguitdrukkingen, veel bezoek aan bars en restaurants, zoals altijd in deze serie, de plot is ingenieus, maar de uitwerking laat te wensen over. Kellerman is een beroemd en bekend schrijver in Amerika, maar terreinverlegging zou aan te bevelen zijn. Deze 25e is teveel van het goede. Paperback met normale druk en ruime interlinie.

Over Jonathan Kellerman

Jonathan Kellerman (New York, 9 augustus 1949) is een auteur van psychologische thrillers en van oorsprong klinisch psycholoog, gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. Hij is getrouwd met Faye Kellerman en samen hebben ze vier kinderen. Faye is, net als Jonathan en oudste zoon Jesse Kellerman, een auteur van thrillerboeken.

Jonathan studeerde van 1966 tot 1971 aan de universiteit van Californië. Tijdens het laatste jaar van zijn studie maakte Kellerman samen met een vriend een komisch boek waarmee ze de Samuel Goldwyn Creative Writing Award wonnen. Na zijn studie promoveerde hij in 1974 in de psychologie aan de University of Southern California. Na zijn promotie specialiseerde hij zich in het behandelen van trauma's bij kinderen in het Kinderziekenhuis van Los Angeles.

Rond 1984 begon Jonathan fulltime boeken te schrijven. Met zijn debuutroman won hij de Edgar Allan Poe Awards en de Anthony Boucher Award. Hij werd bekend met een reeks boeken over kinder…Lees verder op Wikipedia