Boek
Nederlands

Sontjeland

Joke Van Leeuwen (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Juffrouw Jens ligt te zonnen op een eiland; plotseling neemt de wind een stuk van het eiland mee. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Eilanden
Extra onderwerp
AVI 6, AVV, avontuur, verre landen
Leesniveau
AVI 6
Titel
Sontjeland
Auteur
Joke Van Leeuwen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2000
36 p. : ill.
ISBN
90-276-8622-X

Besprekingen

Als juffrouw Jens heerlijk ligt te zonnen op een eiland in de wijde oceaan, wordt zij gewaarschuwd door een jongen dat ze gauw naar binnen moet omdat het heel hard gaat stormen. Maar het is al te laat. Ze worden met een stuk van het eiland door de wind meegenomen en ergens anders in zee gesmeten. Juffrouw Jens vindt het wel best allemaal, maar het jongetje Sontje is bang dat ze niet gered zullen worden. Aardig verhaal, geschreven ter gelegenheid van het achtste kinderboekenfestival op de Nederlandse Antillen, dat tevens ook nog iets informatie geeft over het leven op de eilanden. Geschreven in korte zinnen met een duidelijke bladspiegel en in goed Nederlands (AVI 6). Geïllustreerd met veel gekleurde, licht karikaturale tekeningen; achterin een gekleurd kaartje van de Nederlandse Antillen en Aruba. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Joke Van Leeuwen

Johanna Rutgera (Joke) van Leeuwen (Den Haag, 24 september 1952) is een Nederlands auteur voor kinderen en volwassenen, dichter, illustrator en performer. Ze woont in Antwerpen.

Biografie

Joke van Leeuwen werd geboren in Den Haag. Haar vader was theoloog en het grote gezin verhuisde regelmatig. Ze woonde onder meer in Amsterdam, Brussel, Kerkrade en Maastricht. In haar ouderlijk huis werd veel gelezen, muziek gemaakt en toneel gespeeld. Van haar tiende tot haar dertiende schreef en tekende ze een eigen huiskrant.

Van Leeuwen studeerde grafische kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en de Hogeschool Sint-Lukas Brussel in Schaarbeek. Daarna studeerde ze geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel waarover ze vertelde: "In die tijd moest zo'n studie juist ook exacte componenten hebben, dus ging het over manuren staking, waarbij je over tien uren staking niet weet of tien mannen een uur gestaak…Lees verder op Wikipedia