Boek Nederlands

Harry Potter en de gevangene van Azkaban

J.K. Rowling (auteur)

Harry Potter en de gevangene van Azkaban

J.K. Rowling (auteur)
  • Vanaf 12-14 jaar
In de reeks:

Alle exemplaren uitgeleend

Onderweg naar Zweinstein wordt Harry aangevallen door Dementors. Op school aangekomen blijkt hij het doelwit te zijn van een ontsnapte moordenaar. Gelukkig krijgt Harry hulp van zijn vrienden en van een nieuwe leraar. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Toveren
Extra onderwerp
Avonturen Toveren Heksen
Titel
Harry Potter en de gevangene van Azkaban
Auteur
J.K. Rowling
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Harry Potter and the prisoner of Azkaban
Uitgever
Amsterdam: De Harmonie, 2000
326 p.
ISBN
90-76174-14-8 90-76174-18-0

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves), Engels, Frans

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Machelen hoofdbib

zondag: Gesloten
maandag: 15:00 - 20:00
dinsdag: Gesloten
woensdag: 14:00 - 19:00
donderdag: 15:00 - 18:00
vrijdag: 15:00 - 18:00
zaterdag: 10:00 - 12:30

Adres

Vilvoordelaan 43
1830 Machelen
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 252 14 34
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Uitgeleend tot 02/03/19
Uitgave
De Harmonie, 2007
Plaats in de bib
Jeugd fictie
C/ROWL

Diegem

zondag: Gesloten
maandag: Gesloten
dinsdag: 17:00 - 19:00
woensdag: 14:00 - 17:00
donderdag: Gesloten
vrijdag: 15:00 - 18:00
zaterdag: Gesloten

Adres

Kosterstraat 2
1831 Machelen
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 721 14 37
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Uitgeleend tot 08/03/19
Uitgave
De Harmonie, 2000
Plaats in de bib
Jeugd fictie Van 12 tot 13 jaar
12+ ROWL

Besprekingen

De derde Potter bevat alles wat een goed (kinder)boek moet bezitten: het is goed geschreven, het is soms bloedstollend spannend, ontroerend en humoristisch tegelijk, en het is lekker dik. Ook over dit derde deel kun je uitgebreid filosoferen en je kan proberen het tot op het bot te analyseren, iets wat in de toekomst beslist zal gebeuren, want Potter is net zo'n fenomeen geworden als zijn geestelijke moeder J.K. Rowling. Je kan wijzen op de Roald Dahl-achtige situaties die zich voordoen (als Harry bv. tante Margot opblaast en tegen het plafond laat zweven) of je kan gaan vergelijken met de fantastische poppenwereld van de Mennyms van Sylvia Waugh, die net zo vreemd, maar even acceptabel en geloofwaardig is. De strijd tussen goed en kwaad gaat onverminderd door. Voldemort, symbool van het ultieme kwaad, is voortdurend op de achtergrond aanwezig en het hele verhaal lang voel je de invloed die uitgaat van die moordenaar van Harry's ouders. Zijn handlanger -- de gevangene van Azkaban -- i…Lees verder
Harry is een weesjongen van 13 jaar, die wordt opgevoed door zijn burgerlijke oom en tante, die niets begrijpen van zijn toverij. Van zijn overleden ouders, heks en tovenaar, heeft Harry grote toverkracht geërfd. Daarom zit hij ook op de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Als zijn familie hem in de schoolvakantie voor de zoveelste keer beledigt, loopt hij weg. Onderweg naar school wordt hij aangevallen door Dementors. Eenmaal terug op school blijkt hij doelwit te zijn van Sirius Black, een ontsnapte moordenaar. Gelukkig krijgt hij hulp van de nieuwe leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten en van zijn trouwe vrienden. Derde deel uit de serie over Harry Potter*, dat een plezier om te lezen is. Het inventieve verhaal is een meeslepende waterval van avonturen, die met heel veel humor verteld worden. Een boek om in één adem uit te lezen. Herdruk met de oorspronkelijke omslagillustratie. Vanaf ca. 11 jaar.

Over J.K. Rowling

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken bracht ze uit onder het pseudoniem Robert Galbraith…Lees verder op Wikipedia

Suggesties