Boek Nederlands

Gedumpt

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (vertaler)

Gedumpt

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (vertaler)
  • Vanaf 9-11 jaar
Genre:
In de reeks:
Omdat Theo een vriendinnetje heeft, heeft hij geen tijd meer voor Bram. Bram besluit op zoek te gaan naar een nieuwe vriend. Maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Dagboek met veel cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Opgroeien
Extra onderwerp
Histoires humoristiques
Titel
Gedumpt
Auteur
Jeff Kinney
Vertaler
Hanneke Majoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hard luck
Editie
2
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2014
223 p. : ill.
ISBN
9789026136382 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

In Gedumpt, het achtste deel in ‘Het leven van een loser’, staat de wereld van Bram Botermans op zijn kop. Zonder aanleiding heeft Brams beste vriend Theo ineens een vriendinnetje. Theo is geen ‘ik’ meer, maar een ‘wij’. Op school verdwijnen de twee met lunch naar de stelletjestafel, waar ze elkaar voeren, na school lopen ze hand in hand weg.
Nu klinkt de vriendschap van Bram en Theo verre van goed of gelijkwaardig, maar in het onzekere bestaan van een puber op de middelbare school is elke vriend beter dan geen vriend. Alhoewel…
In het bekende razende tempo neemt Jeff Kinney de lezer mee in de belevingswereld van een opgroeiend jongetje. Vaak gaat zijn verhaal van de hak op de tak, waarbij de schetsjes die meestal minstens de helft van de pagina beslaan ook een verhaal/cartoon op zich zijn. Bram Botermans heeft vele fans, die boek na boek schaterlachend uitlezen, zijn tegenstanders zullen ook in dit boek geen enkele ontwikkeling of groei in de personages vinden. Bram …Lees verder
Al jaren is Bram bevriend met Theo die heel veel voor hem doet: beschermen tegen honden, boze buurmannen, hondenpoep, zijn tas dragen en nog veel meer. Het is voor Bram dan ook een drama als Theo verliefd wordt op Anouk en hij Bram dumpt als vriend. En het is niet het enige ongeluk dat Bram treft in dit deel uit de serie 'Het leven van een loser'. Herkenbare delen vol komische maar ook vrolijk vertelde verhalen, opgetekend in een dagboek op lijntjespapier, gedrukt in een schrijfletter en met ondersteuning van zwart-witte stripachtige illustraties inclusief tekstballonnetjes. Juist vanwege de gemakkelijke avonturen en de zeer toegankelijke teksten kent de serie een enorme schare fans die ook in dit deel niet teleurgesteld worden. Vanwege de combinatie van gemakkelijke teksten en strips is de serie ook prima geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 10 jaar.