Boek
Nederlands

De kindertemmer

Jacques Vriens (auteur), Kees De Boer (illustrator)
+1
De kindertemmer
×
De kindertemmer De kindertemmer
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Omdat de ouders van Quinten en Annabel de tweeling altijd hun zin geeft, groeien ze op tot twee verwende pestkoppen. Er moet dringend hulp komen bij de opvoeding! Groot formaat prentvertelling met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
De kindertemmer
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Kees De Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789000346479 (hardback)

Besprekingen

Als de tweeling Quinten en Annabel wordt geboren, is dat voor vader Kees en moeder Jannie de vervulling van hun mooiste droom: twee lieve, schattige en beleefde kinderen die nooit ruzie maken en vooral heel lief zijn voor hun ouders. Zij geven de twee in alles hun zin, verwennen ze met hapjes en vervullen al hun wensen en eisen. Zo groeien Quinten en Annabel op tot verwende, egoïstische ettertjes met overgewicht. Kees en Jannie weten niet wat zij verkeerd hebben gedaan, maar beseffen dat er iets moet gebeuren. Geestig prentenboek van groot formaat over een al te toegeeflijke opvoeding zonder regels en waar dat toe kan leiden. Het boek zit boordevol komische, stripfiguurachtige kleurenillustraties van de dollende en pestende tweeling te midden van hun liefhebbende en bezorgde ouders: vechtend, schaterend, ongehoorzaam en alom chaos veroorzakend. Het levendige verhaal is beeldend geschreven met sterke dialogen en leest prettig voor. Verzorgde uitgave op stevig wit papier. Het boek sluit…Lees verder

De Kindertemmer

Dit is een grappig boek over twee kinderen die zo verwend zijn door hun ouders dat ze onhandelbaar zijn geworden en te dik bovendien. Quinten en Annabel, een tweeling, spreken hun ouders zelfs aan met “Dinges 1” en Dinges 2. Hun ouders zitten met de handen in het haar. Ze bellen het Bureau Ontzettend Lastige Kinderen, maar hun strategie mislukt. Ook de opvoeddame van de tv sluit zich na tien minuten huilend op in het toilet. Er zit dus niks anders op dan de Kindertemmer te bellen.

De Kindertemmer besluit dat de twee kinderen een lesje moeten leren. Hun ouders verdwijnen voor een dag en de kinderen merken dat alles fout loopt zonder hen. Ze kregen een brief die hen zegt dat hun ouders zijn ontvoerd naar het Wilde Woud. Na een dag zonder eten of drinken en met veel geruzie gaat de tweeling toch maar op zoek naar hun ouders. In het bos worden ze begroet door de Kindertemmer en meegenomen naar een open plek waar griezelige, gevaarlijke monsters op hen afkomen. De kinderen ro…Lees verder

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens de schrijver ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en w…Lees verder op Wikipedia