Boek
Meertalig

More ugly Belgian houses : don't try this at home

Hannes Coudenys (auteur)

More ugly Belgian houses : don't try this at home

Lelijke huizen en gevatte quotes. Dit eenvoudige recept van de blog Ugly Belgian Houses bleek exact tien jaar geleden een schot in de roos, en ook vandaag blijft het razend populair. Het begon in 2011 met het online plaatsen van één foto van een architecturaal ‘misbaksel’. Het resultaat was een tsunami aan likes en honderden reacties, positieve maar ook heel veel negatieve. Bedenker Hannes Coudeny
Titel
More ugly Belgian houses : don't try this at home
Auteur
Hannes Coudenys
Taal
Meertalig, Nederlands, Engels
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2021
207 p. : ill.
ISBN
9789463935203 (hardback)

Over Hannes Coudenys

Hannes Coudenys (1982) is een Belgisch vlogger, ondernemer en oprichter van Ugly Belgian Houses. Hij is medebedenker van de Jamies, een prijs voor Vlaamse online video creators.

Ugly Belgian Houses

Coudenys begon in 2011 met opvallende huizen te fotograferen die hij op zijn blog zette, aanvankelijk omdat hij zich ergerde aan lelijke huizen in België. Hij maakte deze foto's in zijn vrije tijd. De afbeeldingen gaan gepaard met een grappige commentaar. De site werd al snel een internetsensatie en kreeg een stroom van reacties en likes binnen.

Coudenys had na twee maanden zijn blog gestopt toen er bezwaren kwamen van huiseigenaren. In tussentijd haalde zijn site het nieuws en werd hij regelmatig geïnterviewd. Door het internetsucces van lelijke huizen startte hij een jaar later zijn blog opnieuw. In 2013 startte hij de verkoop van Ugly Belgian Houses t-shirts.

In 2015 publiceerde hij het boek: Ugly Belgian h…Lees verder op Wikipedia