Boek
Nederlands

Maffe muffins

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Geronimo wil helemaal niet meedoen met een muffinwedstrijd op tv, maar als buurmuizin Rebella en neef Klem hem thuis overvallen met een cameraploeg, zit er niets anders op. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Koken
Titel
Maffe muffins
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
La gara dei cupcake
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
110 p. : ill.
ISBN
9789463373609 (hardback)

Besprekingen

Een vermakelijk muizenavontuur met meel, deegrollers en muffins. Wie wil er nou niet met een muffinwedstrijd meedoen? Geronimo wil dat niet en al helemaal niet als het ook op tv te zien is. Zijn buurmuizin Rebella en neef Klem overvallen hem met een cameraploeg in zijn eigen huis. Daar zien ze een klunzige knager in pyjama. Maar nu geeft Geronimo niet meer op. De deelroller glijdt uit zijn poten, alles zit onder het meel maar die muffins zullen er komen.’Maffe muffins’ is vlot en met humor geschreven. Met vrolijke kleurenillustraties en speelse typografie. Vanaf ca. 9 jaar. Geronimo Stilton is het pseudoniem van een reeks schrijvers en tekenaars die samen de gelijknamige serie* uitgeven. Het oorspronkelijke idee komt van de Italiaanse Elisabetta Dami (1958)

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties