E-boek
Nederlands

Wie vlucht en wie blijft : vroege volwassenheid

Elena Ferrante (auteur), Marieke van Laake (vertaler)
+1
Wie vlucht en wie blijft : vroege volwassenheid
×
Wie vlucht en wie blijft : vroege volwassenheid Wie vlucht en wie blijft : vroege volwassenheid

Wie vlucht en wie blijft : vroege volwassenheid

In de reeks:

Deel 3 van de Napolitaanse romans: onweerstaanbaar, indringend en een wereldwijd succes

Lila en Elena, de twee meisjes die we voor het eerst ontmoetten in De geniale vriendin, zijn nu volwassen vrouwen. Lila, die op haar zestiende trouwde en een kind kreeg, heeft inmiddels haar man, huis en luxeleven verlaten en werkt in een fabriek om rond te kunnen komen.

Titel
Wie vlucht en wie blijft : vroege volwassenheid
Auteur
Elena Ferrante
Vertaler
Marieke van Laake
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Storia di chi fugge e di chi resta
Uitgever
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2016
1 digitaal bestand
ISBN
9789028442283

Andere formaten:

Andere talen:

Over Elena Ferrante

Elena Ferrante is het pseudoniem van een romanschrijver die naar eigen zeggen in 1943 in Napels werd geboren. De boeken van Ferrante zijn oorspronkelijk in het Italiaans geschreven en in vele talen vertaald. Ferrante werd internationaal bekend met een cyclus van vier romans (De Napolitaanse romans) over de levenslange vriendschap tussen twee vrouwen uit Napels. Er zijn veel pogingen gedaan om de echte naam van de auteur te achterhalen maar de identiteit van de schrijver achter het pseudoniem Elena Ferrante is niet bekend.

Leven

Elena Ferrante is de naam die sinds 1992 als pseudoniem wordt gebruikt door de auteur van een aantal in het Italiaans geschreven romans. Men vermoedt dat Ferrante een vrouw is die waarschijnlijk in Napels is opgegroeid en enige tijd buiten Italië heeft gewoond. Ze zou klassieke talen gestudeerd hebben en moeder van dochters zijn. Men veronderstelt dat zij een baan heeft d…Lees verder op Wikipedia