Boek Nederlands

Dieren in het water

Dick Bruna (illustrator)

Dieren in het water

Dick Bruna (illustrator)
  • Vanaf 0-2 jaar
Vierkant, plastic, tekstloos prentenboekje met handvat, met eenvoudige kleurenillustraties van acht waterdieren: een walvis, een eend, een schildpad, een kikker, een vis, een dolfijn, een inktvis en een nijlpaard. Met een waterspuitje. Vanaf ca. 6 maanden.
Onderwerp
Dieren
Titel
Dieren in het water
Illustrator
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2010
[8] p. : ill.
Aantekening
Met waterspuit
ISBN
9789056474492

Besprekingen

Klein, vierkant, plastic, tekstloos prentenboekje met twee afgeronde hoeken en een uitsparing dat als handvat gebruikt kan worden, waarin acht waterdieren staan afgebeeld. Op het omslag is een waterspuitende walvis te zien; het waterspuitje dat in het omslag verwerkt is, kan in bad voor een echte fontein zorgen. Binnenin staan een eend, een schildpad, een kikker, een vis, een dolfijn en een nijlpaard; achterop staat een inktvis. De tekeningen zijn in de bekende Brunastijl: eenvoudige, grote, zwartomlijnde kleurenillustraties tegen een contrasterende effen achtergrond. De vier plastic pagina's van dit badboekje zijn gevuld met een laagje schuimrubber en mogen nat worden. In dezelfde opzet is verschenen: 'Nijntje gaat naar zee'*. Een leuk badboekje, zeker als eerste kennismaking met Dick Bruna, voor baby's vanaf ca. 6 maanden.

Dieren in het water

Een kleurrijk badboekje met de voor Dick Bruna zo typische tekeningen: een eend, een schildpad, een kikker, een vis, een dolfijn, een nijlpaard en een inktvis.
Het boekje heeft een handgreep, perfect voor de kleine handjes. Een leuk extraatje is het ingewerkt waterspuitje. Badplezier verzekerd!