Boek
Nederlands

Boris de piloot

Dick Bruna (auteur)
+1
Boris de piloot
×
Boris de piloot Boris de piloot

Boris de piloot

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Boris Beer gaat als piloot met zijn eigen vliegtuig de lucht in, waar hij vogels, een zeppelin en een luchtballon tegenkomt. Vierkant prentenboekje met tekeningen in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Piloten, Vliegtuigen
Titel
Boris de piloot
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2002
[26] p. : ill.
ISBN
9789056472948

Besprekingen

De wereld van Boris Beer wordt weer een stukje groter. Hij gaat de lucht in als piloot van zijn eigen rode vliegtuig. Eenmaal los van de grond ontmoet hij in het luchtruim een vlucht vogels, een zeppelin en een luchtballon. Dan wordt het avond en Boris zet zijn vliegtuig 'weer keurig op het gras'. Ook in dit vierkante prentenboekje brengt Dick Bruna de werkelijkheid terug tot het meest wezenlijke: een vliegtuig met propeller waarin je de piloot ziet zitten. In stevige contourlijnen en heldere kleuren zet hij een overzichtelijke wereld neer. Altijd zit er in een Bruna-boekje wel een pagina die grafisch zo sterk is dat je hem zou willen inlijsten, zoals hier de illustratie van de vlucht vogels, wit tegen een blauwe achtergrond. De vierregelige tekstjes met het rijmschema abcb spreken direct aan. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia