Boek Nederlands

Het eerste woordenboek van Sophie : meer dan 100 woorden!

Dawn Sirett (auteur)

Het eerste woordenboek van Sophie : meer dan 100 woorden!

Dawn Sirett (auteur)
  • Vanaf 0-2 jaar
Kun jij het eten aanwijzen dat je het lekkerst vindt? En zie je het gestippelde dier en drie dingen die kunnen vliegen? Sophie de Giraf laat meer dan honderd dingen zien die je thuis en onderweg kunt vinden. Hardkartonnen prentenboek met zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Het eerste woordenboek van Sophie : meer dan 100 woorden!
Auteur
Dawn Sirett
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sophie's big first word book
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, 2017
[16] p. : ill.
ISBN
9789048314898 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Hardkartonnen peuterboek met gewatteerd omslag waarin Sophie de Giraf peuters woordjes leert uit het dagelijks leven. De thema’s speelgoed, eten, thuis, in de tuin, dieren, onderweg, kleuren, vormen en getallen komen aan bod. Op elke dubbele pagina staat een thema centraal en stelt Sophie de peuter een vraag over iets wat de peuter moet zoeken op de pagina’s. Elke dubbele pagina bevat woordjes over het thema met ca. vijftien kleine, getekende kleurenafbeeldingen van het voorwerp of dier. Sfeervolle uitgave in pasteltinten, die gebruikt kan worden om met peuters te bekijken, maar vooral ook om dingen aan te wijzen om zo hun taalontwikkeling te stimuleren. Langwerpig staand formaat. Eerder verschenen diverse uitgaven over de speelgoedgiraf, bekend van een uitgebreid merchandiselijn, onder meer 'Sophie 'Pop-up Kiekeboe!'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Het eerste woordenboek van Sophie

Dit boekje is een weinig vernieuwend kijk- en aanwijsboekje. Er werd gekozen voor tweedimensionale tekeningen in pastelkleuren. Per dubbele pagina kan je afbeeldingen binnen een bepaalde categorie terugvinden. De categorieën passen goed binnen de leefwereld van een peuter of jonge kleuter, namelijk hun directe omgeving. Een aantal voorbeelden zijn 'eten', 'in de tuin' en 'dieren'. Op elke dubbele bladzijde geeft Sophie de giraf een opdracht aan de peuters of kleuters die het boekje verkennen. Dit zorgt er voor dat ook een iets ouder kind nog gemakkelijk kan betrokken worden tijdens het bekijken.Een stevig boekje met dikke kartonnen bladeren waar peuters graag in blijven kijken en hun eerste woordjes gemakkelijk kunnen testen en bijsturen. Naast dit boek zijn er ook een aantal andere verschenen in deze reeks zoals 'Een dag met Sofie' en 'Spelen met Sophie'.