Toevallige helden

Danielle Steel (auteur), Erica Feberwee (vertaler)
Een beveiligingsagente vindt in een vliegtuig tussen New York en San Francisco een ansichtkaart met een dreigende boodschap. Samen met de passagiers moet ze erachter zien te komen wat de boodschap betekent en wie de afzender is.
Extra onderwerp
Sprinter 2022, Sprinter 7
Titel
Toevallige helden
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Accidental heroes
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2022
315 p.
ISBN
9789021032146 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een spannend boek dat zich afspeelt in het luchtruim boven de Verenigde Staten. Beveiligingsagente Bernice Adams vindt tijdens een routinevlucht van New York naar San Francisco een ansichtkaart van de Golden Gate Bridge met een verontrustende, dreigende boodschap. Bernice en de burgerpassagiers moeten samenwerken om erachter te komen wie de ansichtkaart heeft achtergelaten en waarom. Alleen dan kunnen ze de kwaadaardige plannen zien te voorkomen. 'Toevallige helden' is ongecompliceerd en prettig geschreven. Danielle Steel (New York, 1947) is een internationaal bekende Amerikaanse schrijver, jeugdauteur en romanschrijver. Ze heeft 195 boeken geschreven, waarvan er 21 zijn verfilmd. Wereldwijd werden 900 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. Ze wordt uitgegeven in 40 landen en talen.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia