Een gerenommeerde psychiater met een praktijk in Beverly Hills, moet haar vakantie onderbreken om haar nichtje van negen bij te staan die alleen en in comateuze toestand in het ziekenhuis ligt.
Titel
Stille nacht
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Renske Groeneveld
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Silent night
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
284 p.
ISBN
9789024595594 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Na een verkeersongeval dat een hersenletsel heeft veroorzaakt, verkeert Emma van negen in een andere wereld. Ze kan niet spreken en wordt snel agressief. Toch besluit haar tante Whitney, een succesvolle psychiater uit Beverly Hills, haar eigen leven drastisch te veranderen om voor Emma te zorgen. Anders gaat het kind naar een verpleeghuis omdat haar moeder bij hetzelfde auto-ongeluk is omgekomen. Het boek beschrijft een moeizaam herstelproces vooral vanuit het perspectief van Whitney. Regelmatig staat ze voor moeilijke keuzes die onder andere te maken hebben met het feit dat Emma een beroemd kindsterretje was. Moet ze haar carrière koste wat het kost voortzetten of zal ze verder als een gewoon kind door het leven gaan? Het verhaal geeft een realistisch maar niet overbeladen beeld van processen van rouw, verwerken en doorgaan die ook geluk kunnen brengen. Er is ook een romantische lijn aanwezig die subtiel is gepresenteerd. Met uitzondering van een paar overbodige herhalingen is het ee…Lees verder

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia