Boek Nederlands

Dit is mijn kans

Cindy Jefferies (auteur)

Dit is mijn kans

Cindy Jefferies (auteur)
  • Vanaf 9-11 jaar
Genre:
In de reeks:
Tim kan heel goed drummen. Samen met Charlie is hij de enige drummer in de onderbouw van Rockley Park. Charlie is jaloers op hem en wordt steeds gemener. Tim neemt wraak. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Dansen Schoolleven
Titel
Dit is mijn kans
Auteur
Cindy Jefferies
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lucky break
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2009
93 p.
ISBN
9789020663266

Besprekingen

Dit is mijn kans maakt deel uit van een reeks over de 'Star school' Rockley Park. Naast gewone les krijgt iedereen er ook lessen in dans, zang of muziek. De school wil jong talent dan ook klaarstomen om het te maken in de popwereld. Een van de leerlingen is het danstalent Marmaduke, die door zijn bos knalrode woeste krullen door iedereen Marmelade wordt genoemd. Dansen is zijn leven en al de rest is bijzaak. Marmelade is zo bezeten van dansen dat hij het overal wil doen; zelfs de cafetaria en de andere lessen zijn niet veilig voor zijn danspassen. Verder maken we ook kennis met Jack Cheung, een nieuwe leerling die juist met zijn ouders uit Hongkong is verhuisd. Jacks ouders willen hem zo snel mogelijk op een nieuwe school laten beginnen, ook al is het bijna het einde van het schooljaar. De leraren vragen aan Marmelade om Jack onder zijn hoede te nemen. De jongens zijn twee uitersten: Marmelade is een uitbundige, opvallende spring-in-'t-veld, terwijl Jack een tengere, verlegen j…Lees verder
Marmelade is een van de beste jonge dansers op de Rockschool van Rockley Park en hij wil per se een rol krijgen in het afsluitende Rising Stars Concert. Dan komt Jack op school; een danser met een achtergrond in het klassieke ballet. Marmelade neemt de rol van helper op zich om Jack de weg te wijzen op school. Dat gaat goed, totdat blijkt dat Jack steeds beter wordt met dansen. Als Marmelade zichzelf tijdens een lolletje blesseert, geeft hij Jack hiervan onterecht de schuld. In dit zesde deel uit de serie 'Star School'* met glittersterren op het omslag, beleven de kinderen van de Rockschool weer nieuwe avonturen. Het verhaal wordt in een snel tempo verteld en de tieneravonturen wisselen elkaar vlot af. Het blijft wat oppervlakkig. Toch zullen tienerlezers het boek graag lezen, want in deze tijden spreekt het thema van ‘een Idol (kunnen) worden’ veel tieners onmiskenbaar aan! Vanaf ca. 9 jaar.