Strip
Nederlands

Kalasjnikov-diplomatie

Benec (scenarist), Thomas Legrain (illustrator)
Samen met de president reist Sisco af naar New York. Een welkome verandering van omgeving die hem deugd doet... In theorie, want het onverwachte weerzien met zijn zus en de bedreigingen van de Albanese maffi a gooien het bezoek van de Franse president overhoop. Sisco moet keuzes maken. Keuzes waarvan hij de impact nauwelijks kan inschatten... Flitsende politiethriller starring Sisco, een cynische
Onderwerp
Geheime diensten
Titel
Kalasjnikov-diplomatie
Scenarist
Benec
Illustrator
Thomas Legrain
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Kalachnikov diplomatie
Editie
1
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 2012
48 p. : ill.
ISBN
9789055817863 (paperback)

Besprekingen

De no-nonsense actiereeks rond de Frans-Corsicaanse geheim agent Sisco wordt almaar 'beter in zijn genre', wat voorwaar niet vanzelfsprekend is. De truc die Thomas Legrain en Benec hier uithalen om de exploten van hun eigenzinnige held interessant te houden, is een trip naar het buitenland.
Het begint enigszins verrassend in Kosovo, bij de Albanese grens, waar een KFOR-patrouille van NAVO-blauwhelmen verdachte activiteiten bespeurt. De routinecontrole ontaardt al snel in een vuurgevecht en bloedbad wanneer niet alleen enkele Franse soldaten omkomen, maar ook de slachtoffers van vrouwenhandel (de 'verdachte lading')met een granaat het zwijgen worden opgelegd.
De Franse president is verre van amusé en deelt de Albanese ambassadeur mee dat hij van zijn speech voor de VN-Veiligheidsraad gebruik zal maken om het land de wacht aan te zeggen in verband met de macht en de praktijken van de lokale maffia, en te pleiten voor militair ingrijpen. Ook in het Albanese Tirana, waa…Lees verder
De Belgische striptekenaar Thomas Legrain (1981-) heeft met de reeks 'Sisco' in de roos geschoten. Hoofdpersoon is een Frans geheim agent. In dit deel van de reeks moet de hoofdfiguur de Franse president beschermen als de betrekkingen met Albanië op scherp komen te staan als twee Franse VN-vertegenwoordigers in dit land gekidnapt worden door de maffia. Het verhaal is spannend en doet aan James Bond denken, vooral door het opvoeren van overvloedig vrouwelijk schoon dat door de auteur op vakkundige wijze wordt uitgebeeld. Het verhaal breekt af met een cliffhanger en wordt voortgezet en afgesloten in een volgende deel.

Suggesties