Boek
Nederlands

Joppie verkleedt zich

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Joppie vindt het leuk om zich te verkleden. Met de kleren uit zijn verkleedkist wordt hij o.a. een clown, spook en treinconducteur. Knuffel Woefwoef doet steeds mee. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met paginagrote illustraties in zachte tinten. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Verkleden
Titel
Joppie verkleedt zich
Auteur
Annemarie Van der Heijden
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[17] p. : ill.
ISBN
9789044812725 (hardback)

Besprekingen

Joppie vindt het leuk om zich te verkleden en heeft een eigen verkleedkist. Hij is afwisselend spook of clown, treinconducteur of brandweerman, ridder of piraat. Speelgoedhond Woefwoef mag steeds meedoen, als klein spookje, als passagier in de stoelentrein of als dekmaat op het schip. Gelukkig is het schip ook het bed waarop zij even later, moe van het spelen, in slaap vallen. Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken, hardkartonnen bladzijden en illustraties die over twee pagina's lopen in vrolijke tinten; de figuren zijn gevat in dunne zwarte contourlijnen. Joppie staat steeds groot rechts afgebeeld; op de linkerpagina zijn knuffel met de vijf- of zesregelige tekst, gedrukt in zwarte schreefloze letters. Geluiden zijn vetgedrukt. Deel van een tot nu toe vierdelige serie* met als thema de emotie van het kind. Geschikt voor peuters vanaf ca. 1,5 jaar, die verkleden leuk vinden.

Joppie verkleedt zich

Joppie heeft een grote kist met verkleedspullen. Hij verkleedt zich in een clown, een spook, een treinconducteur, een brandweerman, een ridder en een piraat. Knuffel Woefwoef speelt altijd mee. Joppies bed doet dienst als piratenschip, maar na een tijdje valt hij, moe van al dat verkleden, in slaap ...
Voorleesboekje met een louter beschrijvende tekst en zeer klassieke tekeningen, die de verbeelding van peuter en voorlezer nauwelijks zullen prikkelen.