Strip
Nederlands

Staat van beleg

André Taymans (auteur)

Staat van beleg

In de reeks:
Genre:
Beleef de nieuwste avonturen van Caroline Baldwin, spanning troef! Terwijl in Libanon een toerist vermoord wordt, vraagt een jonge Libanese vrouw aan Caroline om op zoek te gaan naar haar vader. De detective weigert echter omdat ze al op zoek moet gaan naar de zoon van een Indiaanse nicht van haar. Met tegenzin begint Caroline toch te werken voor de Libanese vrouw en merkt ze dat er een verband be
Extra onderwerp
Thrillers, Detectives, avontuur, strips
Titel
Staat van beleg
Auteur
André Taymans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Etat de siège
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2005
47 p. : ill.
ISBN
90-303-8718-1 9789030387183 (paperback)

Besprekingen

Terwijl in Libanon een toerist vermoord wordt, vraagt een jonge Libanese vrouw aan Caroline om op zoek te gaan naar haar vader. De detective weigert echter omdat ze al op zoek moet gaan naar de zoon van een Indiaanse nicht. Met tegenzin begint Caroline toch te werken voor de Libanese vrouw en merkt ze dat er een verband bestaat tussen haar vader en de moord op de toerist.

Dit is het eerste deel van een tweeluik waarin Baldwin twee speurtochten parallel verricht. De zoon van haar nicht en de vader van een jonge vrouw zijn verdwenen; zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, knopen zich langzaam aan elkaar.

André Taymans kennen we van de reeksen 'Alex Nora', 'De avonturen van Charlotte', 'Flopsy en Ratje Tof' en 'Nero Wolfe'. Caroline Baldwin is de eerste reeks waarvan hij ook het scenario voor zijn rekening neemt. Maar dat is nu juist niet zijn sterkste kant. De Baldwin-verhalen stellen niet zoveel voor, wegens een accuut gebrek aan inspiratie en een doo…Lees verder
Caro, van indiaanse afkomst, werkt als detective. Samen met haar ongeruste nicht Rachel gaat ze op zoek naar diens zoon Jeremie die in een aantal vreemde zaken verwikkeld schijnt te zijn. Haar partner Gary, werkzaam voor de FBI, werkt uiteindelijk aan dezelfde zaak als Caro. De ingewikkelde verhaallijn maakt het lezen niet altijd even gemakkelijk. Dit avontuur is te complex voor een album en de lezer blijft met een lading vraagtekens achter. Het verhaal wordt in een volgend deel voortgezet. De tekeningen zijn professioneel in de oude striptraditie uitgevoerd, maar ogen statisch. Een redelijke middenklasser.

Over André Taymans

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Roxaneleduc

André Taymans (België, 14 juli 1967) is een Belgisch striptekenaar en scenarist. Hij maakt zijn eigen stripreeks Caroline Baldwin. Hij werkte ook aan reeksen als Lefranc en Snoesje.

Carrière

Taymans studeerde aan het Institut Saint-Luc in Brussel. In 1990 maakte hij samen met Jean-Claude de la Royère een adaptatie van Les Compagnons de la Peur voor Éditions Lefrancq. In 1991 illustreerde hij verschillende boeken onder meer voor Le Lombard. In 1992 volgde Taymans Griffo op als tekenaar voor de detectivereeks Munro bij uitgeverij Dupuis.

Tussen 1993 en 1997 maakte hij met Rudi Miel de kinderserie De avonturen van Charlotte, die in Le Soir werd voorgepubliceerd en door Casterman in albumvorm werd uitgegeven. Van 1995 tot 1997 maakte hij eveneens bij Casterman de kinderserie Bouchon, le petit cochon samen met Di Giorgio.

In 1996 bedacht Taymans een reeks over een detec…Lees verder op Wikipedia