Strip
Nederlands

Free Tibet

André Taymans (auteur)
Een vriendin van Caroline heeft een gevaarlijk plan opgevat. Aan de vooravond van de Olympische Spelen in Peking in 2008 wil ze samen met een groepje actievoerders de vlag van Tibet op de top van de Everest planten, als antwoord op de Chinese propaganda. Om een tragedie in het hooggebergte te voorkomen, vliegt Caroline met een Canadese geheimagent naar Katmandoe. Maar schijn bedriegt en niet ieder
Titel
Free Tibet
Auteur
André Taymans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Free Tibet
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2010
47 p. : ill.
ISBN
9789030362654 (paperback)

Besprekingen

Deel veertien van de stripreeks van tekenaar-scenarist André Taymans rond Caroline Baldwin, een ex-politieagente die privéspeurder is geworden. In deze aflevering draait het om haar oude vriendin Roxane. Die wil aan de vooravond van de Olympische Spelen van 2008 in Peking met een aantal actievoerders de vlag van het door China bezette Tibet op de top van de Mount Everest planten, als antwoord op de Chinese propaganda. Via een Canadese geheimagent komt Caroline erachter dat China de groep desnoods met geweld wil afstoppen. Om een tragedie in het hooggebergte te voorkomen vliegt ze met de geheimagent naar Katmandoe. Maar schijn bedriegt en niet iedereen is wie hij voorgeeft te zijn. Er ontstaat een gevaarlijk kat-en-muis-spel met onverwachte wendingen. Het is het scenario dat deze strip zo sterk maakt: Taymans is meester in het op het verkeerde been zetten van de lezer. Tot op het einde is de spanning voelbaar. De reeks wordt steeds volwassener. Dit - afgeronde - deel is een spannende t…Lees verder

Over André Taymans

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Roxaneleduc

André Taymans (België, 14 juli 1967) is een Belgisch striptekenaar en scenarist. Hij maakt zijn eigen stripreeks Caroline Baldwin. Hij werkte ook aan reeksen als Lefranc en Snoesje.

Carrière

Taymans studeerde aan het Institut Saint-Luc in Brussel. In 1990 maakte hij samen met Jean-Claude de la Royère een adaptatie van Les Compagnons de la Peur voor Éditions Lefrancq. In 1991 illustreerde hij verschillende boeken onder meer voor Le Lombard. In 1992 volgde Taymans Griffo op als tekenaar voor de detectivereeks Munro bij uitgeverij Dupuis.

Tussen 1993 en 1997 maakte hij met Rudi Miel de kinderserie De avonturen van Charlotte, die in Le Soir werd voorgepubliceerd en door Casterman in albumvorm werd uitgegeven. Van 1995 tot 1997 maakte hij eveneens bij Casterman de kinderserie Bouchon, le petit cochon samen met Di Giorgio.

In 1996 bedacht Taymans een reeks over een detec…Lees verder op Wikipedia