Strip
Nederlands

Dodelijke therapie

André Taymans (auteur)

Dodelijke therapie

In de reeks:
Genre:
Een nieuw spannend verhaal (medische thriller) van privé detective Caroline Baldwin. Caroline Baldwin keert terug naar haar geboorteland Canada en test er, zoals andere seropositieven, een aidsvaccin. Wanneer twee “proefkonijnen” sterven, leidt zij het onderzoek: gaat het om intimidatie vanwege de farmaceutische laboratoria? In de Verenigde Staten wil ze alleszins geen voet meer zetten zolang de a
Extra onderwerp
Thrillers, Detectives, avontuur
Titel
Dodelijke therapie
Auteur
André Taymans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Mortelle thérapie
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2004
47 p. : ill.
ISBN
90-303-8717-3 9789030387176 (paperback)

Besprekingen

Caroline Baldwin wordt bijna platgereden door een auto, raakt verliefd en verliest haar nieuwe liefde weer wanneer die wordt vermoord. Wie zit hierachter en wat heeft de moord te maken met het anti-aids-vaccin dat wordt uitgetest? Caroline ontdekt dat meer patiënten om het leven kwamen en zo komt een zwendel in levensverzekeringen op het spoor. Ze moet het bijna met de dood bekopen. Dit is alweer het achtste album in de bekende stripreeks over privé-detective Caroline Baldwin. De auteur heeft nog twee series lopen, 'Charlotte en Flopsy' en 'Ratje Tof'. De plot zit goed in elkaar, zij het niet erg verrassend, en het verhaal wordt competent verteld. De tekening zijn semi-realistisch, er is nauwelijks schaduw bij de personages, een beetje à la 'klare lijn'. Het kleurgebruik is ingetogen en realistisch. Prima strip voor jonge en volwassen thrillerliefhebbers.

Over André Taymans

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Roxaneleduc

André Taymans (België, 14 juli 1967) is een Belgisch striptekenaar en scenarist. Hij maakt zijn eigen stripreeks Caroline Baldwin. Hij werkte ook aan reeksen als Lefranc en Snoesje.

Carrière

Taymans studeerde aan het Institut Saint-Luc in Brussel. In 1990 maakte hij samen met Jean-Claude de la Royère een adaptatie van Les Compagnons de la Peur voor Éditions Lefrancq. In 1991 illustreerde hij verschillende boeken onder meer voor Le Lombard. In 1992 volgde Taymans Griffo op als tekenaar voor de detectivereeks Munro bij uitgeverij Dupuis.

Tussen 1993 en 1997 maakte hij met Rudi Miel de kinderserie De avonturen van Charlotte, die in Le Soir werd voorgepubliceerd en door Casterman in albumvorm werd uitgegeven. Van 1995 tot 1997 maakte hij eveneens bij Casterman de kinderserie Bouchon, le petit cochon samen met Di Giorgio.

In 1996 bedacht Taymans een reeks over een detec…Lees verder op Wikipedia