Strip
Nederlands

De schaduw van de uil

André Taymans (scenarist), Bruno Wesel (illustrator), Erwin Drèze (medewerker)
In Parijs ontsnapt FBI-agent Gary Scott ternauwernood aan de dood tijdens zijn onderzoek naar de verdwijning van de cultureel attaché van de Amerikaanse ambassade. Deze laatste heeft voor hij sterft nog net de tijd om hem een verfrommeld biljet van één dollar te geven. Terug in New York, waar hij kort Caroline Baldwin kruist – ze delen hetzelfde appartement – en haar een beetje kleingeld leent, wa
Extra onderwerp
Thrillers, avontuur
Titel
De schaduw van de uil
Scenarist
André Taymans
Illustrator
Bruno Wesel
Medewerker
Erwin Drèze Raphaël Schierer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2011
48 p. : ill.
ISBN
9789030364764 (paperback)

Besprekingen

'Caroline Baldwin' is een avontuurlijke detectivereeks met een heldhaftige, seropositieve vrouw in de hoofdrol. Dit jaar (2011) wordt de vijftiende verjaardag van de serie gevierd met dit vijftiende album, een expositie in het Belgisch Stripcentrum in Brussel en er staat nog een verfilming van de stripreeks op stapel. In dit verhaal laat scenarist en tekenaar André Taymans Caroline terugkeren naar de Verenigde Staten. Baldwins maatje en FBI-agent Gary Scott krijgt de opdracht een islamterrorist te onderscheppen die ermee dreigt in New York een zelfmoordaanslag te plegen op de Amerikaanse president. De seropositieve status van de hoofdpersoon komt nadrukkelijker aan de orde dan in de vorige albums. Daarbij speelt de oproep van een islamitische beweging aan alle ongeneeslijk zieken om tegen 'de grote Amerikaanse Satan' te vechten. De toon is daarmee gezet. Het vijftiende album is grimmiger dan de vorige delen. Taymans tekent in de klare lijn. Dit is het eerste deel van een tweeluik. Beg…Lees verder

Over André Taymans

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Roxaneleduc

André Taymans (België, 14 juli 1967) is een Belgisch striptekenaar en scenarist. Hij maakt zijn eigen stripreeks Caroline Baldwin. Hij werkte ook aan reeksen als Lefranc en Snoesje.

Carrière

Taymans studeerde aan het Institut Saint-Luc in Brussel. In 1990 maakte hij samen met Jean-Claude de la Royère een adaptatie van Les Compagnons de la Peur voor Éditions Lefrancq. In 1991 illustreerde hij verschillende boeken onder meer voor Le Lombard. In 1992 volgde Taymans Griffo op als tekenaar voor de detectivereeks Munro bij uitgeverij Dupuis.

Tussen 1993 en 1997 maakte hij met Rudi Miel de kinderserie De avonturen van Charlotte, die in Le Soir werd voorgepubliceerd en door Casterman in albumvorm werd uitgegeven. Van 1995 tot 1997 maakte hij eveneens bij Casterman de kinderserie Bouchon, le petit cochon samen met Di Giorgio.

In 1996 bedacht Taymans een reeks over een detec…Lees verder op Wikipedia