Strip
Nederlands

De nacht van de wandelaar

André Taymans (auteur)
+1
De nacht van de wandelaar
×
De nacht van de wandelaar De nacht van de wandelaar

De nacht van de wandelaar

In de reeks:
Genre:
Als Caroline Baldwin een geheimzinnig pakje ontvangt, dat is gericht aan haar vijf jaar geleden overleden grootvader, besluit Caroline Baldwin af te reizen naar het hoge noorden van Canada. Haar bestemming is Ivulvik, een kleine gemeenschap midden in het gebied van de Inuit. Onderweg vernemen we meer over de vreemde familiegeschiedenis die Caroline aanzet tot haar tocht naar deze onafzienbare, kou
Extra onderwerp
Thrillers, avontuur
Titel
De nacht van de wandelaar
Auteur
André Taymans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La nuit du grand marcheur
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2007
47 p. : ill.
ISBN
9789030360940 (paperback)

Besprekingen

In De nacht van de wandelaar krijgt Caroline Baldwin via de post een pakket dat voor haar overleden grootvader Robert is bestemd. In het pakket een boek, geschreven door een zekere Roseline Trembleur, met als titel Een uitgestelde natie. 50 jaar bij de Inuit. Het boek is opgedragen aan haar grootvader: "Ik hoop dat deze hoofdstukken je zullen helpen om onze ogenblikken van geluk opnieuw te beleven, ook al is het slechts kort." Caroline zoekt de verblijfplaats van de schrijfster op en spoedt zich naar het hoge noorden om meer duidelijkheid over deze zaak te krijgen.
Roseline Trembleur was vroeger onderwijzeres in het dorp waar haar grootvader met zijn vrouw en dochter Anna leefden. Roseline en Robert hadden een kortstondige relatie met elkaar. Het dorp en de plaatselijke roddelaars lustten wel pap van deze relatie. Rosaline vroeg haar overplaatsing en kwam zo terecht op de poolcirkel. Samen met de bejaarde vrouw haalt Caroline herinneringen op aan haar grootvader. Maar…Lees verder
Detective Caroline Baldwin raakt via haar grootvader verzeild in een geheimzinnige geschiedenis in een dorpje in het barre en ijzige deel van Alaska. Omdat het dorpje door de opwarming van de aarde dreigt te verdwijnen, moet het verplaatst worden, hetgeen op groot verzet van de lokale bevolking stuit. Caroline Baldwin ontdekt welke gruwelijke geschiedenis het dorp verborgen wil houden. Een goed geconstrueerd stripverhaal, dat via een onwaarschijnlijke aanleiding toch tot een geloofwaardige plot komt. Het verhaal maakt handig gebruik van de bijzondere omstandigheden, in een bijzonder decor. Het is in heldere tekeningen neergezet en vormt, hoewel niet onderscheidend in stijl, toch een aardige aflevering van deze reeks.

Over André Taymans

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Roxaneleduc

André Taymans (België, 14 juli 1967) is een Belgisch striptekenaar en scenarist. Hij maakt zijn eigen stripreeks Caroline Baldwin. Hij werkte ook aan reeksen als Lefranc en Snoesje.

Carrière

Taymans studeerde aan het Institut Saint-Luc in Brussel. In 1990 maakte hij samen met Jean-Claude de la Royère een adaptatie van Les Compagnons de la Peur voor Éditions Lefrancq. In 1991 illustreerde hij verschillende boeken onder meer voor Le Lombard. In 1992 volgde Taymans Griffo op als tekenaar voor de detectivereeks Munro bij uitgeverij Dupuis.

Tussen 1993 en 1997 maakte hij met Rudi Miel de kinderserie De avonturen van Charlotte, die in Le Soir werd voorgepubliceerd en door Casterman in albumvorm werd uitgegeven. Van 1995 tot 1997 maakte hij eveneens bij Casterman de kinderserie Bouchon, le petit cochon samen met Di Giorgio.

In 1996 bedacht Taymans een reeks over een detec…Lees verder op Wikipedia