Strip
Nederlands

Contract 48a

André Taymans (auteur)
Als Caroline beslist haar vriend Mike Ford te helpen om zijn mecenas terug te vinden, die hem door zijn jeugd als weeskind hielp, beseft ze niet in wat voor wespennest ze verzeild raakt. Caroline staat op het punt een oud, immens schandaal (Contract 48a) rond experimenten op mensen bloot te leggen. De moeder van Mike blijkt één van de slachtoffers te zijn. Om haar eigen hachje te redden, moet Caro
Extra onderwerp
Thrillers, avontuur
Titel
Contract 48a
Auteur
André Taymans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Contrat 48-A
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2005
64 p. : ill.
ISBN
90-303-8709-2 9789030387091 (paperback)

Besprekingen

Een balloonstrip in kleur. Carline Baldwin, een jonge onderzoekster, gaat voor een vriend uitzoeken wie zijn opvoeding heeft betaald. Al gauw blijkt dat zijn moeder slachtoffer is geweest van ontoelaatbare experimenten met radioactieve stoffen. De CIA wil alles geheim houden en een bikkelharde strijd brandt los. Een vlotte, eigentijdse strip. De plot sluit aan bij feitelijke zaken uit de jaren vijftig/zestig van de twintigste eeuw. Aardige, realistische tekeningen. Wat seksuele momenten en daarom geschikt vanaf de middelbare school. Een leuke serie; dit is inmiddels deel elf. Het album is afzonderlijk leesbaar.

Over André Taymans

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Roxaneleduc

André Taymans (België, 14 juli 1967) is een Belgisch striptekenaar en scenarist. Hij maakt zijn eigen stripreeks Caroline Baldwin. Hij werkte ook aan reeksen als Lefranc en Snoesje.

Carrière

Taymans studeerde aan het Institut Saint-Luc in Brussel. In 1990 maakte hij samen met Jean-Claude de la Royère een adaptatie van Les Compagnons de la Peur voor Éditions Lefrancq. In 1991 illustreerde hij verschillende boeken onder meer voor Le Lombard. In 1992 volgde Taymans Griffo op als tekenaar voor de detectivereeks Munro bij uitgeverij Dupuis.

Tussen 1993 en 1997 maakte hij met Rudi Miel de kinderserie De avonturen van Charlotte, die in Le Soir werd voorgepubliceerd en door Casterman in albumvorm werd uitgegeven. Van 1995 tot 1997 maakte hij eveneens bij Casterman de kinderserie Bouchon, le petit cochon samen met Di Giorgio.

In 1996 bedacht Taymans een reeks over een detec…Lees verder op Wikipedia