Titel
Patser / regie Adil El Arbi en Bilall Fallah ; scenario Adil El Arbi en Bilall Fallah [e.a.]
Regisseur
Adil El Arbi Bilall Fallah
Acteur
Matteo Simoni Saïd Boumazoughe Nora Gharib Junes Lazaar Ali B
Componist
Hannes De Maeyer
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
120 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8719372006627

Besprekingen

Misdaadfilm van het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah (Black; Image). Vier twintigers uit een multiculturele Antwerpse volkswijk verdienen wat geld met het dealen van softdrugs, maar dromen van het grote geld en een leven als patser. Ze besluiten in de cocaïnehandel te gaan, maar wanneer een grote deal fout loopt, belanden ze in een bendeoorlog die in Amsterdam, Antwerpen, Colombia en Marokko wordt uitgevochten. Matteo Simoni (Marina) is de Marokkaans-Italiaanse Adamo, Nora Gharib (K3 zoekt K3) het Marokkaanse gangstermeisje Badia, Ali B in zijn eerste filmrol is de keiharde Amsterdamse drugsbaron Hassan Kamikaze. De film bevat veel citaten uit en verwijzingen naar andere films, zoals Scarface en Goodfellas. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 31-1-’18) ziet een ‘bedrieglijk virtuoze film’ met een ‘heldere aantrekkingskracht’: ‘Wie voorbij de meest vrouwonvriendelijke en lompe scènes kijkt ziet een film vol knappe vondsten (…) Maar …Lees verder

Over Adil El Arbi

CC BY 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Adil El Arbi (Edegem, 30 juni 1988) is een Belgisch filmregisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Hij studeerde film aan het Sint-Lukas in Brussel samen met Bilall Fallah, met wie hij later onder andere de langspeelfilm Image maakte. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006, nog tijdens zijn studentenjaren, stond hij op de 23ste plaats op de kieslijst van CD&V in Berchem.

In 2014 nam hij deel aan het spelprogramma De Slimste Mens ter Wereld (op VIER). Op 18 december 2014 won hij het finalespel van deze quiz tegen Bart De Pauw.

Op 17 februari 2015 was hij samen met Martin Heylen te zien in het programma Heylen en de Herkomst op VIER, waarin men op zoek gaat naar de voorouders van degene die centraal staat in die aflevering. Daarbij trokken ze naar Marokko.

Hij was ook de eerste centrale gast in De Schuur van Scheire (op Eén), een programma over wetenschappen, gepresenteerd …Lees verder op Wikipedia